İYİ Parti lideri Akşener'in CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na karşı çıkarak elinde tuttuğu Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kartına karşı DP lideri Gültekin Uysal'ın Kılıçdaroğlu'na destek çıkışı tartışmaları daha da alevlendirecek türden.

Son günlerde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş isimlerinin daha fazla gündeme gelmesiyle ikinci planda kaldığı düşünülen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Gültekin Uysal'dan destek geldi. 

Sık sık biraraya gelen fakat adaylık ile ilgili akıllardaki soruları gidermeyen Altılı Masa'dan ilginç bir çıkış geldi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, yayınlanan bir programda çok konuşulacak açıklamalarda bulundu. Uysal, son günlerde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun gölgesinde kaldığı düşünülen Kemal Kılıçdaroğlu'na açık açık destek verdi.

"KAZANABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Yaklaşan seçimler ve aday tartışmalarını değerlendiren Uysal, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda seçimin kazanılamayacağı yönündeki iddialara katılmadığını belirtti. Uysal, "Kemal Kılıçdaroğlu aday olursa kazanabileceğini düşünüyorum" dedi. Bu tür iddiaların bir araya gelmiş partilerin içerisinden de gelmesini çok doğru bulmadığını söyleyen Uysal, "İsimler üzerinden tartışmaya gerek yok." ifadelerini kullandı.

"KILIÇDAROĞLU'NUN DAHA DA GENİŞLEYECEK SÖYLEMLERİ VAR"

CHP ile aynı masada olmalarıyla alakalı eleştirileri de yanıtlayan Uysal, sokakta da sorularla karşılaştıklarını söyledi. 1991 yılındaki SHP-DYP İttifakını hatırlatan Uysal, "Şu an CHP yanlış bir tutum içerisinde değil, bilakis Kılıçdaroğlu, 16,17 Eylül'de, idamların yıl dönümünde anıt mezara çelenk bıraktı. Bu önemli. Bunu daha da genişletecek söylemleri var." diye konuştu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • ekrem efendi 17.11.2022 13:39
    TÜRKİYE türk üyle arabıyla kürt düyle öle bir ders verecekki siz satılmış ruhlara feleğiniz şaşacak siz türkiyeyi peşkeş çekmesine izin verilmeyecek olsun patatesin kilosu 50 tl olsun ekmek 20 tl olsun yakıt 50 aşsın bunlarsız yaşarız ama vatansız ASLA....
  • Hüseyin 17.11.2022 10:11
    Partinin isminden başka getirisi olmayan biri.vekilliğini garantiye aldı
  • Çiçek 16.11.2022 09:40
    6 MASA YALAN. Çıkar İFTİRA MASASI bence POLİSİMİZE ASKERİMİZE TÜRLÜ. İFTİRA. ATAN FÖTÖCÜ PKK HDP TERÖRİST PARTİ İSTEMİYORUZ BU İFTİRALARIN HESABINI ALLAH IN İZNİYLE Seçimde halk size sorar bu içimizdeki meclisteki hain DÜŞMAN ERMENİ Yahudi imansız ahlaksız kişileri istemiyoruz TECAVÜZ le TACİZ le adı çıkmış siyasetçi İSTEMİYORUZ Bu suçlara adı karışmış kişiler karşımızda KABADAYI Gibi durmasını istemiyoruz