Medipol Çamlıca Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünden Uzman Doktor Elif Sümeyra Sabancı Birinci, son dönemde covid haricinde ateş, kusma ve ishal şikayetleriyle hastaneye başvuran hastaların durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çocuk acillerde büyük bir yoğunluk yaşandığı söyleniyor. Vakaların çoğunluğu hangi şikayetlerden ötürü hastaneye gelmekte?

Acil servislere ve polikliniklere Öksürük, ateş bu dönemde en sık başvuru sebepleri, bunları boğaz ağrısı, karın ağrısı, kusma, ishal takip ediyor. semptom skalası yükseldi, hastaneye yatış oranı arttı.

Özellikle hastalığın başlayış ve bitiş dönemi arasındaki yorucu süreç bitiyor, aile derin bir nefes alırken hemen peşinden ikinci enfeksiyon bulguları başlıyor.

Son iki aydır özellikle gözlemlediğimiz iki hastalık arasındaki iyilik halinin kısa sürmesi çocuğun bedeni, psikolojisi toparlanamadan yeni bir öksürük-ateş savaşı başlaması büyük bir sorun.

Belirtilen şikayetlere yönelik ebeveynler ne gibi önlemler alabilir?

Çocuklarımızın şikayetleri ilerlemeden hekim kontrolünden geçirilmesi hastane yatışlarını azaltacaktır.

Sağlıklı, mevsimin taze meyve sebzeleri tüketilmeli, ambalajlı ürünlerden uzak kalınmalı, özellikle dışarıda yemek yenilecekse sadece güvendiğimiz hijyenik yerler tercih edilmeli ve sigara kullanılan ortamlarda çocuklarımız asla bulunmamalıdır.

Yeni bir salgın söz konusu mu? Kapalı ortamlarda maske kullanımına yeniden geçilebilir mi?

Solunum yolu ile bulaşan viral hastalıklar belirgin şekilde arttı, kendimizi korumak için öksüren burnu akan insanların olduğu ortamlarda hastalıkların bulaşma hızı çok yüksek kalabalık AVM gibi kapalı ortamlarda maske takılması faydalı olacaktır, ancak çocuklarda maske uyumu kolay değil, çocuklarımız maske takmakta zorlanıyorsa bu ortamlara çocuklarımızla birlikte girmekten kaçınılmalıdır.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek