İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan 6 kişiyi şehit eden terörist Ahlam El Beşir'i  "O kadın elindeki paketin içinde ne olduğunu bilmiyor olabilir." sözleriyle aklamaya çalıştı.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde yer alan İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da bombalı saldırı düzenlenmiş, 6 vatandaşımız şehit olurken 81 kişi de yaralanmıştı. Terör örgütü PKK/YPG'li terörist Ahlam Albashır, düzenlenen operasyonla yakalanmıştı.

TERÖRİSTİN KENDİ AĞZIYLA İTİRAF ETTİ

Emniyetteki sorgusuna da başlanan terörist, Suriye'nin Münbiç bölgesinde PKK/KCK/PYD/YPG terör örgütü içinde sözde üst düzey istihbarat biriminde faaliyet yürüten "Hacı" kod adlı örgüt mensubuyla irtibatlı olduğunu söylemişti.

Albashır'ın ifadesinde ayrıca, "Hacı" kod adlı örgüt mensubundan Türkiye'ye yönelik eylem yapması yönünde talimat aldığını, Münbiç'te 2 ay kaldıktan sonra Afrin-İdlib üzerinden Türkiye'ye giriş yaptığını itiraf etmişti.

AKŞENER'İN YARDIMCISI TERÖRİSTİ AKLAMAYA ÇALIŞTI: "PAKETİN İÇİNDE NE OLDUĞUNU BİLMİYOR OLABİLİR"

Tüm bu yaşananların ışığında İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kamil Erozan'dan skandal bir açıklama geldi.

CHP'nin fonladığı Halk TV canlı yayınına konuk olan Erozan, teröristi aklamaya çalıştı. Teröriste 'terörist' denmesi için elde ne verilerin olduğunu bilmediğini söyleyen Erozan, "O kadın elindeki paketin içinde ne olduğunu bilmiyor olabilir." dedi.

Erozan skandal açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yakaladılar, gözaltına aldılar, tutukladılar vs. Bu kadının terörist olarak tanımlanması için elde ne delil var bilmiyorum. O kadın elindeki paketin içinde ne olduğunu bilmiyor olabilir. Telefon üzerinden yapılan dolandırıcılıkları da biliyorsunuz. Torbayı götür, bilmem ne ağacının altına bırak. Ondan sonra başkası gelip alıyor. Bugün çok daha derin bir soruşturulması lazım, sıcak olay maalesef. Emniyet ve adli makamlar soruşturma yaptığında bambaşka isimler de çıkabilir."

Yorumlar 339 Yorum Var
  • Ahmet TAŞ 26.12.2022 11:29
    İster bilsin ister bilmesin o şekilde adam öldüren kişiyi savunmak ancak aynı zihniyette olanlar savunurlar bunlar vatan hainidir
  • Mustafa 18.11.2022 08:21
    Casusluk eğitimi alan biri bombayı bilmiyor öylemi sana yaziklar olsun adi adam sen bu vatana ait degilsin tasman kimin elindeyse onun adamisin
  • Misafir 17.11.2022 18:48
    İyi parti rotayı iyice şaşırdı. Böyle giderse seçimde yüzde bir oy ancak alırlar.
  • SEDAT 17.11.2022 17:52
    BUNLAR NE İÇİYO DA TELEVİZYONA ÇIKIyorlar ya
  • Ahmet Yalçın 17.11.2022 17:24
    Sadece yazıklar olsun. Bu kadar delilden sonra hâlâ bu fikri bu şahıstan başka hiçbir kimse atamaz. Bu şahısa kalsaydık bu hükümet şimdiye kadar yıkılacaktı. Normal bir düşünce olmadığı kesin
Daha fazla yorum görüntüle