HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş kaçak elektrik üzerinden algı yapmaya çalıştı. Diyarbakır' da Şubat 2022'de yaşanan skandal büyük tepki toplamıştı. Kayapınar ilçesine bağlı Harmanardı mezrasında 21 haneden 4'ü kaçak elektrik direklerinden kablo ile kaçak elektrik kullandıkları drone ile görüntülenmişti. 

HDP Grup Başkanvekili kaçak elektrik üzerinden algı yaparak, "Vatandaş niye devlete güvensin? İşte bu Kürt meselesinin başka görüntüsüdür. Sorun kürt bölgesi olunca kürdistan coğrafyası olunca ayrımcılık hayatın her alanında" dedi.

DİYARBAKIR'DA KAÇAK ELEKTRİK İLE MÜCADELE DEVAM EDİYOR 

Son olarak kaçak elektrik kullanan bazı evlerin elektrik sayaçlarını direklere astığı DEDAŞ yetkilileri elektrik direklerine astı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş kaçak elektrik kullananları savunarak devleti kötüledi.

Diyarbakır'da 430 ev 4 gündür elektriksiz. Evin içinden elektrik saatlerini direklere yüksek direklere asıyorlar. Siz bize güvenin. Vatandaş niye devlete güvensin? İşte bu kürt meselesinin başka görüntüsüdür. Bugün İzmir'de Yozgat'ta yada Kayseri'de elektrik saatleri direklere asılmıyor ama sorun kürt bölgesi olunca kürdistan coğrafyası olunca ayrımcılık hayatın her alanında.

DİYARBAKIR'DA NE OLMUŞTU?

Diyarbakır’da kaçak elektrik kullanını ile mücadele kapsamında Dicle Elektrik hizmet bölgesinde kaçak elektrik tüketimiyle mücadele etmek için drone kullanarak denetimler yapılmıştı.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesine bağlı Harmanardı mezrasında bazı konutların usulsüz yöntemlerle pano ve sayaç gibi elektrik tesisatlarını devre dışı bırakarak kaçak elektrik kullandıkları belirlenmişti.

 

KAYNAK: HABER7

Yorumlar 205 Yorum Var
  • %100 TÜRK 18.11.2022 18:11
    Ulan başlarım senin kürdistanınada soyunada sopunada. Anodoluda kürdistan diye bir yer mi var hadsiz. Savcılar iş başına. Kadıncağız Anadoluda kürdistan olduğunu iddia ediyor.
  • BOZOK 18.11.2022 14:19
    Oradaki insanları o kadar seviyorsa bu hdpkk lı,onlara ,iş,ekmek,aş isteyecek devlettenÇalın çırpın demeyecek.Devletin,özel sektörün yaptığı yatırımları,fabrikaları yakıp yıkan pkk lı itlere önce dur diyecek.Bölgeye özel sektörün yapacağı yatırım kadar haraç isteyen terör örgütü ile paraları kırışmaktan vaz geçecekler ,önce insan olup o insanların evlatlarını dağa göndermekten vaz geçecekler.Ama bunlarınki rant meselesi.Umurunda mı bunların Kürt vatandaşlarımız.
  • çiko 18.11.2022 14:00
    Ya sev ya terk et
  • Aha aha 18.11.2022 09:47
    Bu avanak Türkiye'de Kürt bolgesi diye biryer olmadığını soylesin cahile bi de Türkiye'de Kürt meselesi Yok bunun gibi satilmis hainlerin temizlenme meselesi olduğunu soylesin
  • Arkadaşlar 18.11.2022 09:43
    Devlet bu hainlerden kurtulmali Rusya bile kendini Kendi hainlerinden kurtardı nokta düşmana gerek Yok devlet düşmanları devletin içinde
Daha fazla yorum görüntüle