Dendias'ın Libya’nın başkenti Trablus’ta uçaktan inmeyi reddederek apar topar geri dönmesi hakkında ABD Dışişleri Bakanlığı'na soru soran Türk gazeteciye verilen yanıt bölgedeki gerilimin kaynağını ortaya serdi.

HADDİNİ AŞAN YUNANİSTAN VE ULUSLARARASI HUKUKU ÇİĞNİYOR

Doğu Akdeniz'deki zengin hidrokarbon kaynaklarına göz diken ABD destekli Atina, deniz yetki sınırlarını aşmak istiyor. Bununla sınırlı kalmayan Yunan aşırıcı çıkarları için Trablus hükümetinin görev süresinin sona erdiğini ve ülkenin geleceği için bağlayıcı olan uluslararası anlaşmaları imzalayamayacağını iddia ediyor.

TRT World Washington muhabiri Yunus Paksoy'un konu ile ilgili sorusuna ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Vedant Patel'den yanıtı dikkat çekti.

Paksoy Twitter hesabından o anları paylaştı:

"ABD Dışişleri Bakanlığı'na sordum.

- BM destekli Libya hükümeti yerine savaş suçlusu Hafter’le görüşüp diplomatik kriz çıkaran Yunan hükümetine yorumunuz?

'Haberi görmedim ama Yunanistan vazgeçilmez ortağımız'

- Peki bu ABD politikasıyla örtüşüyor mu?

'Yunanistan vazgeçilmez ortağımız'"

ABD, Dendias'ın Hafter ile görüşmesinin ardından diplomatik krize neden olmasını soran Paksoy'a bilgi vermedi. ABD politikasına uygun olup olmadığı konusunda da yorum yapmaktan kaçındı.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • mikaıl 22.11.2022 18:45
    papagab gibi tekrarliyor
  • Enes çelik 20.11.2022 11:48
    AbD senin de karışman yakin
  • Osmanlı torunları 19.11.2022 15:01
    Sizin vazgeçilmez ortagınızın , yakında elini ayağını kırdığımızda ,bakalım hala sizin için değerli bir ortağınız olarak kalaçakmı.
  • Büyük Usta 19.11.2022 12:19
    Aha, ABD ve AB akdenizdeki çıkarlar için yunanistan önemli. Tamam biz gaz çıkaramayacağız akidenizde. Güçlü kazandı yine
  • Çiçek. 19.11.2022 11:24
    Vaz geçmeyin BİZ YAPACAGIMIZI BİLİRİZ ALLAH IN İZNİYLE BİZİM İÇİN DOGRU GERÇEK ÖNEMLİ Siz imansız inkarcı yalancı bu sebepten kötüsünüz ya bu sebepten müslümanlıgı kabul EDEMİYORSUNUZ ya ZATEN HERKES İYİ DÜRÜST. VİJDAN ahlak sahibi olamaz Müslüman olamaz Her kes Müslüman olamaz deyer sahibi adalet sahibi olmak her kese nasip olmaz iyi le kötü AYIRAN bir. nokta sen Müslüman gibi ALLAH IN Huzuruna çagırdıgında günde 5 kez koşarak gidip dua edip önünde eyilmezsin. Çünkü inanç yok adalet yok dürüstlük eşitlik. merhamet yok saygı yok sevgi yok
Daha fazla yorum görüntüle