Türkiye'nin operasyonel kabiliyetini artıran, keşif-gözetleme noktasında ciddi faydalar sağlayan ve hedefleri başarıyla vuran İHA/SİHA'lar dünyada gıpta ile bakılıyor. Yerli ve milli insansız hava araçları ile askeri teknoloji açısından ciddi ilerleme kat eden güvenlik kuvvetleri, terör örgütlerine göz açtırmadı.

TRTHaber'in haberine göre; BAYKAR tarafından üretilen yerli ve milli İHA/SİHA'lar, bu yılın başlarından itibaren toplamda 42 bin 285 saat uçarak terör örgütlerine göz açtırmadı. Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik bünyesindeki insansız hava aracı (İHA), silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve insanlı keşif uçakları (İKU), bugüne kadar 1631 teröristin etkisiz hale getirilmesini sağladı.

İHA/SİHA'LARLA 1900 ATIŞ!

Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik bünyesindeki İHA, SİHA ve İKU'ların yer tespiti sonucu bugüne kadar 1631 terörist, doğrudan SİHA atışıyla da 269 terörist etkisiz hale getirildi. Toplamda 1900 terörist, İHA/SİHA'lar vesilesiyle etkisizleştirildi.

HAVADA 42 BİN SAAT

İçişleri Bakanlığı 2023 bütçe sunumundan derlenen bilgiye göre, kesintisiz sürdürülen güvenlik operasyonlarıyla köşeye sıkıştırılan teröristler, insansız hava aracı (İHA), silahlı insansız hava aracı (SİHA) ve insanlı keşif uçaklarının (İKU) etkin kullanımıyla adım adım takip ediliyor.

Bu kapsamda İHA, SİHA ve İKU'lar yılbaşından 15 Kasım'a kadar 42 bin 285 saat uçuş yaptı.

OCAK'TAN BU YANA HAİNLERE SEMALARI DAR ETTİLER

İHA, SİHA ve İKU'larla bu yıl yapılan operasyonlardaki yer tespiti sonucu, 74 teröristin etkisiz hale getirilmesi sağlandı, 26 terörist ise doğrudan SİHA atışıyla etkisiz hale getirildi. Ayrıca operasyonlarda 23 sığınak da tespit edildi.

İHA, SİHA ve İKU'ların desteğiyle bugüne kadar 1631 terörist, SİHA atışlarıyla da 269 terörist etkisiz hale getirildi ve 536 sığınak saptandı.

ENVANTERDE 158 ADET VAR

Emniyet, jandarma ve sahil güvenlik bünyesinde 52'si silahlı olmak üzere 107 İHA ve İKU ile 3 bin 446 mini İHA dron bulunuyor, gelecek dönemde 306 mini İHA dron alınması planlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü envanterine de 2023'te, 1 İKU'nun daha eklenmesi hedefleniyor.

Yorumlar 0 Yorum Var