Türkiye, Pençe Kılıç Harekatı ile Irak ve Suriye'nin kuzeyinde terör örgütünün sözde karargahları, teröristlere ait barınak, sığınak, mağara, tünel, depoları büyük bir başarıyla yerle bir edildi. Dünya basını Türkiye'nin başlattığı Pençe Kılıç Harekatı'na odaklandı. Türkiye'nin sınır ötesi harekatını manşete taşıdılar.

Haberlerde "Türk jetleri, İstanbul'daki bombalı saldırının ardından Suriye ve Irak'taki hedefleri vurdu", "Türkiye, Suriye'nin kuzeyine hava saldırıları başlattı", "PKK/YPG üsleri hedef alındı", "Türkiye misilleme yaptı" ifadeleri kullanıldı.

Bazı yabancı basın kuruluşları ise hava harekatı karşısında ağır darbe alan terör örgütü PKK/YPG'nin korku dolu açıklamalarına yer verdi.

Terör örgütü YPG/PKK'nın paravan ismi SDG şemsiyesi altında konumlanan teröristbaşlarının Türkiye'yi hedef alan söylemlerine manşetlerine taşıyan batı basını, PKK/YPG'ye dayandırdığı haberinde çok sayıda SDG üyesinin (PKK/YPG'li terörist) öldüğünü duyurdu.

THE GUARDİAN:TAKSİM'DEKİ PATLAMANIN ARDINDAN...

İngiliz The Guardian gazetesi, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlamanın ardından TSK'nın Kobani dahil olmak üzere Suriye'nin kuzeyinde birkaç kasabayı vurduğunu yazdı.

Haberde TSK'nın Halep ve Haseke'deki iki bölgeye de hava saldırısı düzenlediği belirtildi.

WASHİNGTON POST: TÜRKİYE, İSTANBUL SALDIRISINDAN BİR HAFTA SONRA IRAK VE SURİYE'DE HAVA SALDIRISI DÜZENLEDİ

ABD merkezli Washington Post gazetesi, Türkiye'nin İstanbul'da geçen hafta meydana gelen bombalı saldırıdan sorumlu tuttuğu terör örgütü PKK/YPG'ye Suriye ve Irak'ta hava saldırısı düzenlediğini aktardı.

Cumartesi gecesi geç saatlerde Pençe Kılıç Harekatı'nın başladığını aktaran ABD'li gazete, Türkiye'nin BM'nin 51. Maddesi kapsamındaki meşru müdafaa hakkına atıfta bulunduğunu, "Ülkemize yönelik saldırıların da teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgeleri hedef aldığını" dediğini yazdı.

Haberde hava saldırılarının Ankara'nın daha önce kuzey Suriye boyunca bir "güvenli bölge" kurma planlarında ele geçirmeye çalıştığı Türkiye sınırına yakın, YPG'lilerin çoğunlukta olduğu stratejik bir kasaba olan Kobani'yi hedef aldığı belirtildi.

REUTERS

İngiliz haber ajansı Reuters, Türk Hava Kuvvetleri'nin kuzey Suriye ve Kuzey Irak'taki yasa dışı Kürt militan üslerine hava saldırıları düzenlediğini aktardı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hava saldırılarının PKK'nın kolu olan YPG'ye gerçekleştiği aktarıldığı belirtildi.

Taksim İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısına işaret eden Reuters, Ankara'nın daha önce PKK'ya operasyon düzenleneceğine yönelik açıklama yaptığını hatırlattı.

DEUTSCHE WELLE: "HESAP VAKTİ GELDİ"

Almanya merkezli Deutsche Welle gazetesi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine 25 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin raporuna yer veren gazete, hava saldırılarında Suriye ordusu birliklerini de hedef alındığını duyurdu.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • M fuat 20.11.2022 21:32
    Kahraman ordumuz elinize sağlık, sağolun, varolun. Başta Başkomutan Erdoğan'ı ve sizleri tebrik eder, hepinize başarılar dilerim.