Toplam 89 hedefin imha edildiğini, sözde örgüt yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği Türkiye'nin teröristlere yönelik Pençe Kılıç Hava Harekatı içerideki ve dışarıdaki terör destekçilerini rahatsız etti.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ AKLAMA ÇABASI

Daha önce pek çok kez sınır ötesi operasyonda Türkiye karşıtı açıklama yapan aynı barolar yine bu operasyonda da terör örgütü PKK'yı aklayıcı Türkiye'yi suçlayıcı açıklamalarda bulundu.

PKK'NIN ADI BİLE GEÇMEDİ

Ağrı, Mardin, Batman, Muş, Bingöl, Tunceli, Diyarbakır, Hakkari, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van barolarının yaptığı ortak açıklamada terör örgütünün adı geçmezken Türkiye'nin sınır ötesi harekat yapmasının yanlış olduğu ifade edildi.

İşte 12 il barosunun ortak açıklaması;

TSK, savaş uçaklarıyla başta Kobani olmak üzere Suriye'nin kuzeyi ve doğusunda bulunan birçok alana 20.1.2022 tarihinde hava harekatı gerçekleştirmiştir.  

Açık kaynaklardan edinilen bilgilere göre başlayan askeri operasyonda can kayıpları ve yaralananların olduğu belirtilmektedir. Askeri operasyonların sürmesi halinde şüphesiz 'daha fazla can kaybı yaşanacaktır

Hava operasyonlarının yapıldığı alanlar; Suriye'de 2011 yılından beri devam eden iç Savaştan sonra IŞİD'den temizlenen ve güvenliğin yeniden tesis edildiği, Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı alanlardır

Ülke olarak yıllardır savaşın, çatışmanın ve şiddetin sorunları çözmekten ziyade daha da derinleştirdiğini yaşanan büyük acılarla tecrübe etmiş bulunmaktayız. Bugün ihtiyacımız. olan şey; Kürtlerin yoğun yaşadığı alanlara askeri operasyonlar düzenlemek suretiyle sorunu derinleştirmek değil, toplumun her kesimiyle barışmaktır. Türkiye'nin komşu halklarla ilişkilerini barışı gözeterek sürdürmesi, herkes için elzemdir.

Bireyler, gruplar ve halklar; vazgeçilmez, adil, sürdürülebilir ve kalıcı barış içinde yaşama hakkına sahiptir. Bu hakkın sağlanması ve korunması sorumluluğu devletlere aittir.
Biz aşağıda imzası bulunan Barolar savaşa karşı barışı savunmanın sorumluluğuyla; bölgede, sorunların çözümden ziyade yeni sorunlara sebebiyet verecek operasyonları halklar arasındaki barış zemini açısından tehlikeli görüyor ve hükümeti sorunlara askeri müdahaleler yerine barışçıl siyasi çözümler aramaya davet ediyoruz.  

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Misafir 21.11.2022 16:26
    Ülkemde ki insanlar şehit ediliyor , askerim şehit ediliyor , öğretmenlerimiz yıllarca şehit edildi, doğuya giderken pasaport isteniyordu , kürdistana geldiniz deniyordu , küçük kız çocuklarına ayı kadar teröristler tecavüz ediyor , bu sözüm ona hukukçular kaç tane masumun davasını almışlar, bu hain pkk yı kınayan bir söykemleri eylemleri var mı? Varsa yayınlasınlar. Mehmetçiğin koruduğu yerde değil bürolarını pkk nin yuvalarına taşısınlar da görelim kahramanlıklarını.