Bakan Soylu Alman mevkidaşı Faeser'ın Pençe Kılıç Harekatında "orantısız güç kullanıldı" sözlerine Polonya'ya iki bomba düştü diye NATO ayağa kalktı. Etrafımızda bir terör devleti kurmak istiyorlar. Biz buna müsaade etmeyiz." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ile basın toplantısı düzenledi. Soylu, toplantıda Alman mevkidaşına çok sert sözlerle tepki gösterdi. Soylu, "İstiklal Caddesi'nde masum insanlarımız katledildi. Onlara kimse orantılı güç uygulamadı. Polonya'ya iki bomba düştü diye NATO ayağa kalktı. Etrafımızda bir terör devleti kurmak istiyorlar. Biz buna müsaade etmeyiz." dedi.

İstiklal Caddesi'nde meydana gelen terör saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, ülke tarihinin en kapsamlı hava harekatı için düğmeye bastı. Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedefleri Pençe Kılıç Harekatı ile vurukdu. Yüzlerce terörist öldürülürken, Batı yine iki yüzlü bir tutum ile Türkiye'ye operasyonu durdurma çağrısı yaptı. O ülkeler arasında Almanya da yer aldı. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christopher Burger, "Türkiye'yi orantılı hareket etme ve bu bağlamda uluslararası hukuka saygı göstermesi çağrısında bulunuyoruz" sözleri ile hedef aldı. Bu sözler İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın ortak basın toplantısına da damgasını vurdu. Soylu'nun Alman Bakan'a tepkisi çok sert oldu.

TÜRKIYE'YE 'ORANTILI GÜÇ KULLANMA' ÇAĞRISINA YANIT

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Alman mevkidaşı ile yaptığı görüşmenin ardından kameralar karşısına geçti. Ortak basın toplantısında Almanya'nın Türkiye'ye 'Orantılı güç kullanma' çağrısı da gündeme geldi. Soylu, İstiklal Caddesi'nde katledilen masum sivilleri hatırlattı, "Onlara kimse orantılı güç kullanmadı" dedi.

Soylu şöyle konuştu:

Bugün genç bir öğretmenimiz ve çocuğumuz defnediliyor. İstiklal Caddesi'nde masum insanlarımız katledildi. Onlara kimse orantılı güç uygulamadı.

"POLONYA İKİ BOMBA DÜŞÜNCE DÜNYAYI AYAĞA KALDIRDINIZ"

Soylu, terörün coğrafya ve ülke ayırt etmemesi gerektiğini vurguladı. Terör örgütüne yapılan operasyona getirdi sözlerini ve şu ifadeleri kullandı:

Polonya'ya iki bomba düştü diye NATO ayağa kalktı. Almanya veya dünyanın herhangi bir yerine terör saldırısı olduğunda ne düşünülüyorsa aynısı düşünülmeli.

Yorumlar 263 Yorum Var
  • ercan 23.11.2022 16:03
    ellerinden öpülesi insansın.
  • Kamil USLU 23.11.2022 13:56
    Haddini bilmeyenlere dünyanın neresinde olursa olsun haddini bildiren yiğitlerimizin ağzına sağlık.
  • See you 23.11.2022 11:34
    Ağzına sağlık bakanım
  • ahmet 23.11.2022 08:14
    Helal, vatan evladı.
  • HİKMET GÜRGENÇ 23.11.2022 00:55
    Teşekkürler syn.Süleyman Soylu,ağzına sağlık...!!!
Daha fazla yorum görüntüle