22 Kasım 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Yasin AKÇA

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

 

Barajlar için tehlike çanları çalıyor  
Prof. Dr. Doğan Yaşar, İzmir’in ana su kaynağı Tahtalı Barajı'nda su oranının yüzde 41'e düştüğünü belirterek, mevcut yağışların kuraklık nedeniyle etkili olmadığını söyledi. Batı Anadolu'daki birçok kentte barajların aynı durumda olduğunu belirten Yaşar, "Tüm barajlar maalesef bu durumda. Tehlike çanları çalıyor. Ankara'da doluluk yüzde 21'lere, İstanbul yüzde 35'lere düştü ancak en çok Ege'deki barajlarda düşüş var" dedi.


Bahçeli'den Erdoğan'a Sisi desteği
MHP lideri Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sisi ile görüşmesine destek verdi, Esad'la da görüşülmeli çağrısı yaptı. HDP'nin kapatılması gerektiğini de vurgulayan Bahçeli, "Anayasa Mahkemesi neyi bekliyor?" sorusunu yöneltti.

Bakan Akar bilançoyu açıkladı
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar; yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde toplam 36.854, sadece bu yılın başından itibaren ise 3.585 terörist etkisiz hale getirilmiştir.” açıklamasını yaptı.


Prof. Dr. Raşit Küçük hocamız Hakk'a yürüdü
Yaklaşık 3 yıldır kanser tedavisi gören hadis alimi Prof. Dr. Raşit Küçük, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Küçük’ün naaşı, cenaze namazının ardından Fatih Camii Haziresine defnedildi. 
Akaryakıta bu gece indirim geliyor
Bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzin grubunda 1,16 TL indirim bekleniyor. İndirimin pompaya yansımasıyla birlikte; benzinin litre fiyatı İstanbul'da 20,03 TL'ye gerileyecek. 


Kasımpaşa, Selçuk İnan'ı resmen duyurdu
Süper Lig ekibi Kasımpaşa, teknik direktörlük görevi için Selçuk İnan ile anlaşma sağlandığını açıkladı.


İngiltere'den Dünya Kupası'na müthiş başlangıç!
2022 FIFA Dünya Kupası'nda B Grubu'nun ilk maçında İngiltere, İran'ı 6-2 mağlup etti.
 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Türk 23.11.2022 01:37
    Çok çok fazlası var eksiği yok