Bir otomobilden fazlası" vizyonuyla yola çıkan Togg'un, Cumhuriyetin 99'uncu kuruluş yıl dönümünde açılışı gerçekleştirilen Gemlik Kampüsü'nde, aracın üretim aşamalarına da şahitlik edilen basın buluşması etkinliği gerçekleştirildi.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde, 1,2 milyon metrekare alan üzerine kurulu, son teknolojiyle donatılı ve her 3 dakikada bir araç üretme kapasitesine sahip fabrikanın gövde, montaj ve boyahane bölümleri basın mensuplarına tanıtıldı. Gazeteciler, "akıllı cihaz" olarak tanımlanan C segmentindeki SUV Togg'un üretim aşamasına şahitlik etti.

Togg Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş ve beraberindeki yetkililerce, fabrikanın gövde bölümünde aracın gövde kısmının robotlar tarafından nasıl üretildiği, "Avrupa'nın en temiz boyahanesi" unvanına sahip boyahanede de "Türkiye'nin otomobili"nin boya aşamaları basın mensuplarına gösterildi.

Montaj bölümünde yapılan çalışmalarla Togg'un son halini almasına tanıklık eden gazeteciler, üretim bandından inme aşamasındaki tamamlanmış araçları da inceleme fırsatı buldu.
Programda, Togg'un 2023'ün ilk çeyreğinde pazara çıkacak C segmentindeki SUV aracı da basın mensuplarınca test edildi. 400 beygirlik modeli kullanan gazeteciler, 100 kilometre hıza 4,8 ulaşan aracı kullanırken heyecan yaşadı.

Daha sonra basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Togg'un Üst Yöneticisi Gürcan Karakaş, Togg'un 15 seneye yayılmış 3,5 milyar avroluk bir yatırım gerçekleştirdiğini söyledi.
Bu yatırımın 5 farklı modelde "akıllı cihaz", 175 bin üretim ve mobilite ekosisteminin çekirdeğini kapsadığını anlatan Karakaş, "2023 sonu itibarıyla Togg için toplamda 1,8 milyar avroluk kaynak harcanacak. Bu kaynağa akıllı cihaz, kampüs ve teknoloji geliştirmek için yapılan yatırımlar da dahil." dedi.

Karakaş, Togg'un şu anda 4 milyar 336 milyon 274 bin lira ile Türkiye'de mobilite alanında faaliyet gösteren şirketler arasında ilk sırada yer aldığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Togg, akıllı cihaz gelirleri ile diğer gelirlerin dengeli olduğu bir planla yola çıktı. Hem cihazların satışından hem mobil hizmetlerinin kullanımından gelir elde edecek. Aynı zamanda batarya ve yazılım maliyetlerini kontrol edebildiği için karlılığına bunun da katkısı olacak. Togg'un fiyatı şubat ayında açıklanacak. İleri teknolojiye sahip bir akıllı cihaz olarak yola çıkacak Togg, içten yanmalılar dahil kendi sınıfındaki araçlarla rekabet edecek bir fiyata sahip olacak. Tüm ön siparişler Şubat 2023 itibarıyla alınmaya başlanacak. İlk yıl 20 bin adet üretim olacak. Siparişler bireysel kullanıcılar öncelikli olmak üzere alınacak ve 2023 yılı boyunca teslim edilecek. İlk akıllı cihazın mart sonunda trafiğe çıkmasının ardından, ortalama 18 ay sonra Avrupa pazarına giriş yapılacak. Sedan model akıllı cihaz 2025 yılının ilk yarısında piyasada olacak."

Yorumlar 10 Yorum Var
  • O k u r 26.11.2022 14:40
    Kapitalizm artık tek başlı değil. Türkler de dahil oluyor. Tayyip Bey var oldukça "daha insancıl kapitalist" bir Türkiye göreceğiz. Batılıların hırsları insanlığı o kadar bunalttı ki insanlık artık biraz daha insancıl bir kapitalizme razı olacak. Müslümanların İslam ahlakı ile ahlaklanmasını engelleyen, devletin militarist baskısı 20 yıldır yok. Ama bazı dindarlar hala "yerim dar o yüzden oynayamıyorum" numarası yapıyor...
  • medo 26.11.2022 14:02
    Üretim bandının başı İtalya'da dır, Türkler araba mı yapabilirler ki. Yapsa yapsa Avrupalılar yapar, Amerikalılar yapar. (Bir chp faşizanının ve Avrupa hayranı bir soysuzun aklından geçenler)
  • HASANA 26.11.2022 12:23
    inanmayanlara sağlamca bi gösteriverin
  • Mahmut 25.11.2022 16:20
    Arabaların İtalyadan gemi ile geldiğini sanan saflarda var aynı oksijeni yakıp aynı boyutta yaşıyoruz. Sanki yan bakkaldan oyuncak araba getirtiyor.
  • zeki 25.11.2022 15:16
    çiplerin vestel üretimi olduğu belirtilmişti
Daha fazla yorum görüntüle