İran'da Mahsa Emini'nin hayatını kaybetmesi üzerine başlayan protestolar, 2022 Dünya Kupası'nda da devam ediyor. Katar'ın ev sahipliğinde düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası'nda Galler ile İran, B Grubu'ndaki ikinci maçlarına çıktı.Ülkelerinde yaşanan olayları protesto eden İranlı taraftarlar, Galler ile karşı karşıya geldikleri mücadele öncesinde kendi milli marşlarını yuhalayıp, ıslık çaldılar. İranlı bir taraftarın ise milli marşın ıslıklandığı esnada göz yaşlarına hakim olamadığı görüntülendi.

FUTBOLCULAR BU KEZ MİLLİ MARŞI OKUDU

İran'ın İngiltere ile karşılaştığı ilk maçta İranlı futbolcular da protestolara destek vererek milli marşı okumamıştı. Ancak futbolcular federasyondan gelen talep üzerine Galler maçının seramonisinde milli marşı okudu.İranlı futbolcular, Dünya Kupası öncesinde de protestolara destek vermişti. Bazı futbolcular da profil resmini siyah bir daire yaparak protestolara katılmıştı.


İRAN'DA NE OLDU?

İran'da ahlak polisinin başörtü kurallarına uymadığı için gözaltına aldığı 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümü ülke genelinde insanları sokaklara döktü. Halk bu ölümden polisleri sorumlu tutarken genç kadının ölümü sonrası tüm dünyada protestolar başladı.

İran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ölümünün ardından başlayan protesto gösterileri binlerce kişinin katılımı ile hızlıca büyüdü. Başkent Tahran başta olmak üzere eylemler ülkenin bütün yerlerinde rejim karşıtı sloganlar atıldı.

20 YAŞINDAKİ HADİS NAJAFİ POLİS TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ

Yer yer silah seslerinin de yükseldiği İran'da eylemciler arasında önde gelen isimlerden biri olan 20 yaşındaki Hadis Najafi polis tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti.



İRAN, ABD VE İNGİLTERE AYNI GRUPTA

2022 Dünya Kupası B Grubu'nda yer alan İran, İngiltere, Galler ve ABD ile mücadele edecek.

Yorumlar 8 Yorum Var
  • Hasan 27.11.2022 11:56
    İki yüzlü iran.muslumanlarin başına tarih boyunca hep bela olmuş kâfir bir millet.yahudkilerden farkı yok vicdan merhamet yok.mezheplerini din edinmişler.islam hakim oldugunda kafasının ilk ezilmesi gereken millet bunlar.suriyeden önce müslümanlar çok severdi şahsım da dahil.ama Suriye'de gösterdi ikiyüzlü munafikligini.
  • Turgay 26.11.2022 09:56
    Bir millet nasıl İstiklal marşını protesto eder ıslıklar bunlar gerçekten kafirlerden daha tehlikeli millet
  • Winona 25.11.2022 23:21
    İran asla abd ve Yahudi uşağı olmamıştır. Aksine islam adına emperyalizme karşı savaşmaktadır.
  • Avcı37 25.11.2022 19:09
    İran rejimi oldum olası ABD’e ve Yahudi uşağıydı !!! Müslümanların bir numaralı düşmanı idi. Bunu sağır sultan biliyordu. Artık halkıda bunu görüyor !!!
  • Dedeâğaç 25.11.2022 15:51
    İki tüzlü bir İran yönetimi iktidarda ama ne olursa olsun tüm dünya gözlerinin önünde Milli konularda birlik gerek Milli marşa destek gerek. Yöneticilerin yöntemleri ve halkın istiklal marşı yuhlaması , Küffarın ,haçlının göğüsünü kabartıyor
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek