Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde tam 1 senedir kendini pratisyen hekim olarak tanıtan ve Tıpta Uzmanlık Sınavı'ndan 81 puan aldığını iddia eden (TUS) sahte doktor A.Ö, gözaltına alındı. Sahte doktorun, ameliyata bile girdiği iddia edildi.

İddiaya göre, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde görev yapan doktor asistanının bölümün sorumlu doktoruna çocuk doktoru A.Ö.'nün TUS'ta 81 puan aldığını söylemesi üzerine hastane yönetimi durumdan şüphelendi.

EVİNDE BİRÇOK SAHTE BELGE ELE GEÇİRİLDİ

Sorumlu doktor, A.Ö.’den çelişkili cevaplar alınca durumu hastane yönetimine ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirdi. Emniyet güçleri A.Ö.’nün evinde yaptıkları aramada üç poşet dolusu tıbbi kitaplara ve dokümanlara el koyarken, sahte üniversite kimlikleri, sahte doktor kimlikleri, sahte diplomalar, çeşitli hastanelere ait kimliklerin yanı sıra ameliyat kıyafetleri ve dönem birincisi olduğuna dair sahte plaketler ele geçirdi. Emniyetteki ifadesinin ardından sahte doktor A.Ö. adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANARAK CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Savcılık ifadesinin ardından Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunu çerçevesinde sahtekarlık suçlamasıyla zanlı tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.  Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaklaşık bir yıldır kendini doktor olarak tanıtan sahte doktor A.Ö., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde yaşanan sahte doktor olayına ilişkin ihmali bulunanlar hakkında da ek soruşturma başlattı. 

SAHTE DOKTOR AMELİYATA BİLE GİRMİŞ

Çerkezköy Devlet Hastanesi yönetimine kendini Çapa Tıp Fakültesi’ni bitirmiş genç bir kadın doktor olarak tanıtan A.Ö.’nün hastane acilinde, servislerde doktorlar ve sağlık çalışanlarına yaklaşık bir yıldır hastanenin doktoruymuş gibi davrandığı öğrenildi. A.Ö.’nün yakın çevresinde ve sosyal medya hesaplarında Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde çekildiği iddia edilen ameliyat anına ait görüntüleri de paylaştığı iddia edildi.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Espinyelihırçın 27.11.2022 09:58
    Hastaneye öyle kolaysa bizde sahte diploma uyduralım girelim iş hazırsa. Manyakmı bunlar. Sahte diplomalı kimbilir başka kimler vardır. Heleki bu haberden sonra çokları bir sahte diploma peşine düşerse şaşırmayalım. Kontrolsüz işe alınıyormuş onuda gördük haberdeya.
  • Lemaniçikara 27.11.2022 09:55
    Özellikle hastanelerin yoğun bakımlar çalışanların diplomaları vs denetlenmeli. Yoğun bakımlar kameralı takip olma. Kişilere zarar verip salgın hastalık sebebli bahanesiyle vefatlar arttı gösterebilirler. Herşey üst üste geliyor şu sıralar. Hastaya şiddet sahte doktor.
  • Adnan okatarlıyay 27.11.2022 09:50
    Arkasında kimler var sahte doktorun. Mümkün olan En ağır cezayı almalı. Sahte doktor diploması hastaneye görev yapıyorsa. Belediye ye vs başka resmi kurum yada kuruluşlara da sahte diplomalı kişiler de sızmış olabilirler incelenmeli derim.
  • Canak karasakallı 27.11.2022 09:46
    Tüm Kamu kurum kuruluşlarında çalışanların diploma kontrolleri yapılmalı. Sahte doktor sahte memur vs olma ihtimali ne karşı. Sahte diplomayı nasıl temin etmiş. Hastanede foyasının çıkmayacağından nasıl emin olup görev talebinde bulunabilmiş. Yardım eden akıl hocası falan kesin vardır.
  • Korkutaysungur 27.11.2022 09:42
    Suikast amaçlımı sızma yapmış sahte doktor olarak acaba. Ülke çapında Tüm sağlık çalışanları incelenmeli kontrol edilmeli. Sahte diplomalı başkalarıda olabilir.