Türkiye yavaş yavaş seçim atmosferine girerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yapılan MKYK toplantısında kurmaylarına daha aktif çalışmaları talimatını verdi. Edinilen bilgilere göre Erdoğan "Sahadan ayrılmayın. Yaptığımız çalışmaları bir bir anlatın. Sorumluluğumuz büyük" dedi.

Ekonomideki sıcak başlıkların da değerlendirildiği toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, taşeron ve sözleşmeliye kadro çalışmasının revize edilmesini istediği ve çalışmaların önümüzdeki haftaya kadar bitirilmesi talimatı verdiği öğrenildi. 

AKAR VE ÇAVUŞOĞLU BİLGİ VERDİ

Öte yandan toplantıda Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar, Pençe-Kılıç Harekâtı’nda gelinen durumu paylaşırken Dışişleri Bakanı Mevlût Çavuşoğlu da Rusya-Ukrayna savaşındaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Edinilen bilgilere göre Çavuşoğlu "Çözüm umutları hâlen zayıf. Ukrayna sahada dengeyi sağladı. Ruslar ‘Müzakerelere hazırız’ diyor ama mevcut yeni gerçeklerin kabul edilmesini istiyor. Rusya altyapıyı vuruyor ve savaşı uzatarak ilhak ettiği yerlerdeki mevcudiyetini konsolide etmeyi planlıyor" değerlendirmesini yaptı. 

Yorumlar 0 Yorum Var