İstanbul'da ulaşım vaatlerini yerine getiremeyen İBB Başkanı  Ekrem İmamoğlu'nun yalanları ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) meclisinde 2023 yılı bütçe görüşmelerinde konuşma yapan İBB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Ekrem İmamoğlu'nun metroda hatlarıyla ilgili vaatlerini ve gerçekleşenleri tek tek tablolarla açıkladı.

Göksu'nun açıklaması şöyle:

"İBB reklama ayırdığı 1 milyar 822 milyon lira ile bir senede 365 İETT otobüsü alabilirdi. Yani her gün bir otobüs alabilirdi...

'İstanbul’da ulaşımı sorun olmaktan çıkaracağım. AK Parti döneminde yapılan metronun iki katını yapacağım. 100 bin araç kapasiteli yeni otopark yapacağım. Deniz ulaşımın ulaşım içindeki payını artıracağım.' İspark niye zarar eder?

İBB Ulaşım Komisyonu araştırma raporuna göre İstanbul’da trafikte ortalama sürüş hızı her geçen gün yavaşlıyor. 2018’de 30.3 kilometre saat, 2019’da 29.3,2021’de ise 24 kilometre saat. Yangınlara müdahale gecikiyor. İstanbul’u her konuda geriye götüren CHP’li İBB yönetiminin beceriksizliği yüzünden, artık itfaiye araçları yangınlara eskisinden daha geç müdahale ediyor. Şimdi soruyorum. Trafik sorun olmaktan çıktı mı? Başkan için sorun olmaktan çıkmış olabilir. Çünkü kendisine özel tekne tahsis etti. Gelelim metro meselesine. Seçimden önce İstanbul’daki metro hatlarını iki katına çıkaracağını söylemişti. Peki gerçekler ne? Bunu da size İBB’nin resmi performans ve yatırım programlarından açıklayayım. 2019 senesinde bu yönetimin devraldığı çalışır haldeki metro uzunluğu 233 km. AK Parti döneminde 233 km metro yapıldı. Ayrıca CHP’li İBB’ye projesi yapılmış, ihalesi yapılmış ve yapımına başlanmış 134.6 km metro hattı teslim etti. Bunun 29 kilometresini de tamamlanmıştı. Geriye 105.6 kilometre kaldı. CHP’li İBB 105.6 kilometre metronun 22.7 kilometresini durdurdu. Geriye yapılması gereken 82.9 kilometre metro kaldı. 2023 performans hedef tablosuna göz attığımızda ise devam eden hatlardaki ilerlemenin 4.7 km olacağının hedeflendiği görülmektedir. Yani üç senede sıfır km yeni metro hattı yapan bu yönetim, mevcut hatlarda da hedefi küçültmüş ve yıllık toplam 4.7 km’ ye indirmiştir. Bu verilerle Sayın Başkanın seçimden önce sözünü verdiği metro hatlarının iki katına çıkarılması vaadinin yaklaşık 60 senede gerçekleşeceğini söyleyebiliriz."

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Gümüşhaneli 29.11.2022 09:17
    Ağzına sağlık çok güzel özetlemiş helal olsun