İBB AK Parti Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun otobüs yalanını İETT'nin resmi belgeleriyle çürüttü.

Göksu, İETT'nin resmi belgelerini böyle açıkladı:

"Çünkü bu yönetim, Avrupa'nın en genç filosunu devralmasına rağmen bugün sahip olduğu filonun ne bakımını yapabiliyor ne de filoyu yenileyebiliyor. Bizim dönemimizde, İETT hiç dış kredi kullanmadan filosunu yeniliyor ve çalışır vaziyette tutuyordu.

Başkanın; 8 Kasım tarihinde bir yandaş TV kanalında “hiçbir otobüs almamışlar” dediği dönem olan 2009-2017 arasında İETT kendi öz kaynaklarından toplam 2.556 otobüs almıştır. Yani yıllık ortalaması 284 otobüstür.

Ama mevcut yönetim 4 senede sadece toplam 160 otobüs alabilmiştir. Yıllık ortalaması ise 40 adettir. Sorulduğunda da “borçlanmama izin vermiyorsunuz ki alayım” diyor. “ Borcun yasal limiti aşmış” diyorsunuz, “Niye öz kaynakla alayım?” diyor. Çünkü öz kaynakları tanıtım bütçesinde kullanıyor, kadrolaşmada kullanıyor. Bunlar için dış kredi istemenin ne kadar ayıp olduğunun farkında olduğu için elindeki bütçeyi bunlara harcıyor sonra otobüs bile alamıyor."

 

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Gümüşhaneli 29.11.2022 09:14
    Ağzına sağlık çok güzel özetlemiş helal olsun