Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş’in raporu doğrultusunda birçok bölge için transfer operasyonu başlatan Siyah Beyazlılar, gözünü Katar’daki Dünya Kupası’na çevirdi. Dev turnuvaya 4 futbolcu gönderen Beşiktaş'ta yönetim, transfer hedefindeki 2 isim sebebiyle organizasyonu yakından takip ediyor.


Ziyech ikna edilmeye çalışılacak

Fas forması giyen Chelsea’li yıldız hücumcu Hakim Ziyech için kulübüyle sezon sonuna kadar kiralama konusunda büyük oranda anlaşan idareciler, başarılı futbolcudan gelecek yanıta kilitlendi. Fas'ta aynı amaç için birlikte mücadele ettiği Romain Saiss’in Beşiktaş’ı seçmesi için baskı yaptığı deneyimli futbolcu, başka taliplerinin de olduğunu belirtip turnuva sonunu işaret etti.

Hem Ziyech'le erken görüşme fırsatı yakalamak hem de Roman Saiss'e erken kavuşmak isteyen siyah-beyazlılar, Fas'ın 1 Aralık Perşembe günü Kanada’yla oynayacağı maçta Atiba'lı Kanada'yı destekleyecek. Fas'ın kaybetmesi Belçika'nın kazanması halinde Kuzey Afrika ülkesinin turnuvadan elenme ihtimali bulunuyor. Bu senaryonun gerçekleşmesi halinde ise Beşiktaş, zaman kaybetmeden Ziyech'le masaya oturmayı planlıyor.

Takuma Asano için de girişimler devam ediyor

Almanya temsilcisi Bochum’un formasını terleten Takuma Asano da Kara Kartal’ın gündemindeki bir diğer isim. Japonya formasıyla E Grubu’nda mücadele eden tecrübeli hücum oyuncusu, ülkesiyle Almanya’yı 2-1 yenme başarısı gösterdi. Bu maçta galibiyet golünü atan isim olan Asano'lu Japonlar, ikinci maçında Kosta Rika'ya kaybetti. Perşembe günü İspanya karşısına çıkacak Japonya, Matadorlar karşısında puan kaybı yaşaması halinde Kosta Rika-Almanya karşılaşmasının sonucuna göre organizasyona veda edebilir.

Bu gelişme halinde Asano’nun da Beşiktaş’tan gelen teklife kısa sürede yanıt vereceği iddia edildi. Kara Kartal, Ocak ayı öncesinde iki futbolcu ve kulübüyle önceden anlaşıp oyuncuların diğer taliplerini yarışta saf dışı bırakmak istiyor.

Yorumlar 0 Yorum Var