Anadolu basınını temsil eden Türkiye Gazeteciler Federasyonuna bağlı 81 vilayetten gelen Gazeteciler cemiyetleri başkanları mesleki sorunları görüşmek ve toplandıkları illeri tanıtmak amacıyla 68. Başkanlar konseyi toplantısı için federasyonun kuruluşunun yapıldığı Aksaray’da bir araya geldi.

TGF Aksaray Temsilcisi ve Yeşil Doğa Genel Başkanı Abdulkadir Ay’ın davetiyle gerçekleşen toplantının ilk bölümü Altuntaş hotelde bulunan Ihlara Toplantı ve balo salonunda gerçekleşti.

Yapılan çalışmalar sonucunda Anadolu basınını temsil eden TGF ile Bölgesel kalkınma amacıyla kurulan Yeşil doğa Derneği arasında çevre ve fidan protokolü imzalandı.

Aksaray Orman Şube Müdürü Abidder Yurtman’ın da hazır bulunduğu gecede daha önceden sürdürülen ‘’Aksaray’ın Etrafı Yemyeşil Dağlar’’ projesi, Yeşil Doğa Derneği ile Türkiye Gazeteciler Federasyonu arasında imzalanan Protokol ile ‘’Türkiye’nin Etrafı Yemyeşil Dağlar’’ projesi olarak ülke genelinde ağaçlandırma seferberliğine dönüştü.

Protokol konusunda açılış konuşmasını yapan Abdulkadir Ay ‘’ 3 yıl öncesinde bir araya gelen Aksaray, Nevşehir, Kırşehir ve Niğde illerinin Gazeteciler başkanları ie yaptığımız toplantıda bölgesel kalkınmayı amaçlayan toplantılar yapılmasına karar verdik daha sonra birlikte hareket etmek için Yeşil Doğa Derneğini kurduk.

Her il Kendi yaptıkları faaliyetlilerle ilgili kesimi harekete geçirerek başta ağaçlandırma seferberliği başlattı Bizde Aksaray ilinde etkili sloganımız olan ‘’ Aksaray’ın etrafı yemyeşil Dağlar’’ projesini başlattık oldukça etkili sonuçlar aldık.

Şimdi 3 yıllık edindiğimiz tecrübelerimizi Türkiye Gazeteciler Fedreasyonu Genel Başkanı Yılmaz Karaca ile imzalayacağımız protokolle ‘’ Türkiye’nin Etrafı Yemyeşil Dağlar’’ projesine dönüştürüyoruz ‘’ dedi.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca’da yaptığı konuşmada ‘’ Türkiye Gazeteciler Federasyonunun temellerinin atıldığı Aksaray ilinde 26 yıl sonra yeniden bir araya geldik şimdi Aksaray kendi plakasının rakamı olan 68. Başkanlar Konseyi toplantısına ev sahipliği yapıyor.

TGF Temsilcimiz ve Yeşil Doğa Derneğinin Genel Başkanı Abdulkadir Ay ile birlikte imzalayacağımız protokol ile tüm Türkiyenin yemyeşil olmasını amaçlıyoruz Anadolu basını Yeşil Vatana sahip çıkarak kendisine misyon yükleyecek bundan sonra ‘’Türkiye’nin Etrafı Yemyeşil Dağlar ‘’ diyerek farkındalık oluşturacağız ve her ilde Basın Ormanları kurulmasını sağlayacağız’’ dedi.