Herkes için erişilebilir iletişim' ilkesi ve 'insan odaklı' yaklaşımıyla kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Türk Telekom, ‘Sesli Adımlar’ uygulamasını Atatürk Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturdu. Türk Telekom, ‘Sesli Adımlar’ ile ana destekçisi olduğu ve yüksek teknoloji bilgisini kültür ve sanat alanına aktardığı Atatürk Kültür Merkezi’nde herkes için erişilebilir bir deneyim sunuyor.

Türk Telekom CEO’su Ümit Önal şöyle konuştu: “Ülkemizin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom olarak, teknolojiden herkesin yararlanması öncelikli görevimiz. Hayata geçirdiğimiz kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle teknolojiyi, iyilik ve faydaya dönüştürmeyi hedefliyoruz. Sorumluluk alanlarımıza kültür-sanatı da ekleyerek kendimize yeni bir rota çizdik. Bu rotanın ilk ve en önemli durağı ana destekçiliğini üstlendiğimiz Atatürk Kültür Merkezi oluşturuyor. Bugün, görme ve işitme engelliler için hizmete sunduğumuz Sesli Adımlar uygulamamızla AKM'yi daha da erişilebilir kılmanın heyecanını yaşıyoruz.”

Sesli Adımlar uygulamasının AKM'nin tüm girişlerine, sinema, kütüphane, sergi salonu, restoranlara, kafelere ve Türk Telekom Opera Salonu'na sesli yönlendirme sağladığını belirten Önal, uygulamanın tüm operatörlerden, ücretsiz olarak   indirilebildiğini açıkladı.

Görme ve işitme engelliler AKM’de özgürce vakit geçirebiliyor

Türkçe ve İngilizce ücretsiz hizmet veren ‘Sesli Adımlar’ uygulamasını mobil cihazlarına indiren engelli sanatseverler, AKM’nin kapalı ve açık alanlarında, uygulama eşliğinde erişilebilir bir kültür sanat deneyimi yaşıyor. ‘Sesli Adımlar’ Atatürk Kültür Merkezi’nin ana ve alt giriş ile otopark dahil tüm girişlerden itibaren sinema, kütüphane, sergi salonu, restoran ve kafelerin yanı sıra Türk Telekom Opera Salonu’nda dış kapıdan iç salon kapılarına, acil çıkışlara kadar sesli ve basit ikonlarla yönlendirme sağlıyor.

AKM’de Sesli Adımlar uygulamasını deneyimleyen görme engelli kullanıcı Ali Öztürk, “Atatürk Kültür Merkezi’nde, görme ve işitme engelli birinin, kimsenin yardımı olmadan böylesine önemli bir merkezi ziyaret edebilmesi, bizler için çok anlamlı. Bu kapsamda Türk Telekom’un Sesli Adımlar uygulaması, kültür merkezinin iç ve dış mekanlarında dilediğimiz gibi hareket edebilmemize olanak sağlıyor” diye konuştu. 

Sesli Adımlar görme ve işitme engelliler tarafından ücretsiz kullanabiliyor

Sesli Adımlar uygulaması, Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde de görme ve işitme engelli ziyaretçilere kütüphane içerisinde yönlendirme sağlıyor. Konum tabanlı uygulamalar sunan yerli yazılım firması ile geliştirilen ‘Sesli Adımlar’ operatör bağımsız olarak akıllı telefonlarda görme ve işitme engelliler tarafından ücretsiz kullanılabiliyor.

Türk Telekom’un ‘Türkiye’ye Değer’ projeleri hayatın her alanında

‘Türkiye’ye Değer’ çatısı altında sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Türk Telekom’un engellilere yönelik farklı projeleri de yer alıyor. Günışığı projesi ile az görenlerin ve Türkiye'nin ilk telefonda sesli kitap hizmeti Telefon Kütüphanesi, görme engelli bireylerin yaşamlarına katkı sağlıyor. İlaç Barkodu Okuma ve Para Tanıma uygulamaları görme engelli bireylerin bir başkasına ihtiyaç duymadan hayatlarına devam edebilmelerine yardımcı oluyor. Ayrıca Türk Telekom tarafından geliştirilen Kitaplara Ses uygulaması ile dileyen herkes görme engelliler için gönüllü kitap seslendirebiliyor.

Teknolojiyi faydaya dönüştüren projeler üreten, Türk Telekom 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde de Atatürk Kültür Merkezi’nde çok anlamlı konser, sanat atölyeleri ve etkinliklere ev sahipliği yapacak.

Yorumlar 0 Yorum Var