Katarlı doğalgaz şirketi QatarEnergy'nin CEO'su Saad al-Kaabi, şirketin 2026'dan itibaren en az 15 yıl boyunca Almanya'ya sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ihraç etmek için ABD'li enerji şirketi ConocoPhillips ile anlaşma imzaladığını açıkladı.

Anlaşma kapsamında, her yıl iki milyon ton LNG, Katar'daki başlıca LNG üretim tesisi olan Ras Laffan'dan Almanya'nın kuzeyindeki LNG terminali Brunsbuettel'e sevk edilecek.

ConocoPhillips ile ortak düzenlenen basın açıklamasında Kaabi, "Almanya, Avrupa'daki en büyük doğalgaz pazarını temsil ediyor ve biz onların enerji güvenliğini desteklemekte kararlıyız" dedi.

ALMANYA, SIVILAŞTIRILMIŞ GAZ TEMİN EDECEK

Katar haber ajansı QNA'da yayınlanan haberde, Almanya'ya sıvılaştırılmış gaz temin edilmesi konusunda imzalanan anlaşmaya ilişkin bilgi verildi.

Katar Enerji Şirketi ile ABD'li enerji firması ConocoPhillips arasında 15 yıllık anlaşma imzalandığı kaydedilen haberde, bu kapsamda Almanya'ya 2 milyon tonun üzerinde sıvılaştırılmış doğal gaz temin edileceği belirtildi.

"KATAR TİCARETİ SİYASETTEN AYIRIR"

Haberde, Almanya'ya ilk sevkiyatın 2026'da yapılacağı bilgisi paylaşılırken, Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Saad bin Şeride el-Kabi'nin, "Katar ticareti siyasetten ayırır. Bugün Almanya'ya sıvılaştırılmış gaz satılması konusunda bir ABD şirketiyle anlaşma yapıldı." şeklindeki sözlerine yer verildi.

TARTIŞILAN O FOTOĞRAF AKILLARA GELDİ

Öte yandan, gaz tedariğine ilişkin daha önceki görüşmelerde Almaya Ekonomi Bakanı Habeck'in Katar'a yaptığı ziyarette çekilen bir fotoğraf gündem olmuştu.

Almanya Ekonomi Bakanı Habeck, Katarlı mevkidaşının önünde adeta eğilip, gaz talebinde bulunmuştu.

 

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek