29 Kasım 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serkan KARAHALİLOĞLU

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

İstanbul’a hayvan barınağı projesi

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, hayvan barınakları konusunda İstanbul Valiliği ile çalışma başlattıklarını duyurdu. Bakan Kirişci, “İstanbul’un 39 ilçesi için otuzar dekarlık yerleri yerel yönetimlerin doğal hayvan barınağı olarak kullanmalarını sağlayacağız” dedi.

 

İşverenlerden asgari ücret mesajı

2023 yılında uygulanacak asgari ücretle ilgili açıklama yapan Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mustafa Gültepe, “Türkiye’de asgari ücretin 300-350 dolar arasında olması lazım. Maliyet 500 dolar olursa karşılayamayız. Asgari ücreti sürekli arıtmakla bir noktaya gelemeyiz. Fiyat artışlarının da durması lazım. Yüzde 30-40 zam yapsan da pazarda yüzde 70-80 zam oluyor.” dedi.

 

Bahçeli’den ‘3 dönem’ önerisi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, cumhurbaşkanının 3 dönem seçilebilmesi önerisini gündeme getirdi. Millet İttifakı’nın “cumhurbaşkanı 7 yılda bir kez seçilsin” teklifine tepki gösteren MHP lideri Bahçeli, “Biz 1 dönemi tamamladık, ikincisine hazırlanıyoruz. ‘2 yetmez, 3 olsun’ dersek ne yapacaksınız?” dedi.

 

Bakan Koca’dan sahte doktor açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde ortaya çıkan 'sahte doktor' ile ilgili ilk kez konuştu. Bakan Koca, sahte doktor Ayşe Özkiraz'ın göreve başlamadığını ve maaş almadığını belirtti.

 

Kriptoda bir iflas daha

Dünyanın en büyük  kripto para borsalarından FTX’in iflasının ardından bir çöküş de 2017 yılında kurulan BlockFi'den geldi. ABD merkezli kripto para platformu BlockFi iflas başvurusunda bulundu.

 

Feci kazadan acı haber

Eyüpsultan'da seyir halindeki otomobil sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarptıktan sonra ağaçlık alana uçtu. Kaza sonrası yangın çıkan otomobilde, 1’i polis 2 kişi hayatını kaybetti.

 

Dünya Kupası’nda LGBT provokasyonu

2022 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda oynanan Portekiz-Uruguay maçında, elinde LGBT bayrağı olan bir taraftar sahaya girdi. Taraftar stat görevlileri tarafından dışarı çıkartıldı. Müsabakayı Portekiz 2-0’lık skorla kazandı.

Yorumlar 29 Yorum Var
  • muhsin dertli 30.11.2022 09:17
    kısırkaştırmanın yüksek sayıdaki serbest hayvanlarda işe yarayacağını söyleyenler cahillerdir. bu işten anlamayanlardır. kısırlaştırma çözüm olamaz bizim seviyedeki yüksek sokak hayvanına sahip ülkelerde. barınaklara alınmasının beslenmesinin maliyetide hiç düşük değil. ülkede bu kadar aç fakir yoksul varken bir hayvanı hergün beslemek temizlemek devlete ağır yük. bu yük bence hayvansever derneklere yüklenmeli. bu kadar cazgırlık yapıyorlarsa toplayacaklar bağışları bakacaklar hayvanlara.
  • Bir Allah dostu 30.11.2022 08:45
    Ben cede köpeklerin yeri sokaklar değil toplanması gerekiyor barınaklarda Yeter artık kimsenin evladı ölmesin bir anne olarak çok üzülüyorum Rabbim kimseye sevdiklerinin acısını yaşatmasın inşallah korkumuz dan dışarı çıkamaz olduk toplanıp sürü gibi geziyorlar lütfen yeter artık birşeyler yapin
  • NuR76 30.11.2022 08:32
    Almanyada her il ilçede barinaklar var ,oradan kedi köpek vs sahip olabilirsin (satin aliyorsun)eger maddi olarakta karsilaya biliyorsan . Az da olsa devlet yardim ediyor barinaklara hayir severler mama aliyor.
  • Kuzgun 30.11.2022 06:46
    Doganın dengesını ınsan oglu bozdu her halukarda.
  • M.T 29.11.2022 23:16
    Sokakta 10 milyon hayvan ne demek? Çalıştay derhal yapılmalı, üretilen tedbirler en uygun sürede tatbik edilmeli. Kuduz vs. hariç öldürme-itlaf çözüm değil, lanet-uğursuzluk çeker! İtlafı caiz görenler kalbi katılaşanlardır. Mutlaka çözüm üretilmesi de olmazsa olmazdır.
Daha fazla yorum görüntüle