Göçmenlere yönelik insanlık dışı tutumunu örtbas etmek için Türkiye'ye iftira atan Yunanistan, bir kez daha uluslararası hukuku çiğnerken suçüstü yakalandı. Alman SPIEGEL'e ulaşan bazı görüntüler, kar maskesi takan Yunan kolluk güçlerinin, mültecileri botlarla Türkiye'ye gizlice getirdiğini gözler önüne serdi. Çoğu aktif görevde Yunan asker ve polisler de, zor kullanılarak yürütülen hukuksuz geri itme faaliyetlerini itiraf etti.

Ege'de düzensiz göçmen botlarını batıran, göçmenlere işkence ve kötü muamelede bulunan Yunanistan, dünya kamuoyunu yanıltmak için dezenformasyon yayıyor. Mülteciler konusunda insani tutumuyla tüm dünyaya ders veren Türkiye, Başta Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis olmak üzere, Yunan makamları tarafından çeşitli yalanlarla hedef alınıyor.

Yunanistan'ın uluslararası hukuku ayaklar altına alıp şiddet kullanarak insanlık dışı geri itmeleri, bu kez de Alman basın tarafından tescillendi.

Doğrulama Servisi'nde yer alan bilgilere göre, SPIEGEL'e ulaşan bazı görüntüler, Londra'daki Goldsmiths Üniversitesi'nden Forensic Architecture araştırma birimi tarafından incelendi. Araştırma ekibi, güvenlik kamerası ve bir Türk tarafından çekilen görüntülerin tarih kısmındaki 2018 yılının yanlış, ancak kaydedilen görüntülerin doğru olduğunu tespit etti.

Araştırma ekibine göre, elde edilen görüntülerin hepsi 17 Eylül 2019'da saat 10:30 ile 12:30 arasında kaydedildi.

YUNAN POLİS VE ASKERLER İTİRAF ETTİ

SPIEGEL'e konuşan altısı aktif görevde Yunan asker ve polisler, Evros'taki geri itmelerin sistematik olarak gerçekleştirildiğini itiraf etti. Muhbirler, başlangıçta ordunun tehcirleri üstlendiğini, ancak şimdilerde bu yasa dışı faaliyetlerin polis ve siviller tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. 

Polis ve askerler, Yunan yetkililerin bu hukuksuz uygulamaları teşvik ettiğini veya görmezden geldiğini belirtti. SPIEGEL, kaynak koruması nedeniyle, muhbirlerin isimlerini yayımlamazken, görüntülerle ilgili soru yöneltilen Yunan Polisi Sözcüsü, olay hakkında bilgisi olmadığını söyledi, ancak görüntüleri izlemeyi reddetti.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Akif Anamurlu 29.11.2022 22:51
    Gavur işte..başka bir şey beklenir mi?