1 Aralık 2022 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Serkan KARAHALİLOĞLU

Kameraman: Mutlu ŞAHİN

 

Suudi Arabistan'da iki yeni doğal gaz sahası keşfedildi

Suudi Arabistan Ekonomi Bakanı Abdulaziz bin Selman, ülkesinin petrol şirketi Saudi Aramco'nun iki yeni petrol sahası keşfettiğini duyurdu. Keşfedilen iki petrol sahasının alışılmadık bir şekilde ülkenin doğu bölgesinde olduğu aktarıldı.



Doğalgazda aralık tarifesi değişmedi

Doğalgazda aralık ayında geçerli olacak fiyat tarifeleri, tüm abone gruplarında sabit tutuldu. Buna göre, BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine ekimde uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğalgaz için 4 bin 80 lira olarak korundu.



Numan Kurtulmuş’tan ‘asgari ücret’ açıklaması

Katıldığı canlı yayında asgari ücrete ilişkin açıklama yapan AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Vatandaşı tatmin edecek, vatandaşın alım gücünü yükseltecek bir ücret açıklanacak. Kimseyi hayat pahalılığı altında ezdirmeyeceğiz." dedi.
 


Karadeniz gazında önemli bir eşik daha aşıldı

Karadeniz gazında kuyulardan gelen gazı toplayıp ana boru hattına bağlayacak 280 tonluk dağıtım haznesi denizin 2 bin 200 metre altına 20 saat süren operasyonla başarıyla indirildi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz gazının önümüzdeki mart ayında evleri ısıtmaya başlayacağını söyledi.
 


Fed Başkanı Jerome Powell’dan faiz açıklaması

Fed Başkanı Jerome Powell, enflasyonla mücadelenin uzun bir süre daha devam edeceğini belirterek, "Enflasyonu düşürmeye yetecek sıkılaşma düzeyine yaklaşırken faiz artış hızımızı biraz yumuşatmak mantıklı.” dedi.



İsrail hükümetinden Netflix’e tepki

Netflix'in, 1948'de İsrail askerlerinin, Filistinli bir aileyi öldürmesini anlatan Ürdün yapımı "Farha" isimli filmi yayınlamasına, İsrail yönetiminden sert tepki geldi. Maliye Bakanı Avigdor Lieberman, yaptığı açıklamada "Netflix'in İsrail askerlerine karşı nefreti teşvik eden filmi yayınlaması çılgınlıktır" ifadelerini kullandı.
 


Olaylı İzmir derbisinin ardından 19 kişi tutuklandı

İzmir’deki olaylı Göztepe-Altay derbisinin ardından adliyeye sevk edilen 28 şüpheliden 19’u tutuklandı.

Yorumlar 5 Yorum Var
  • misafir 32 02.12.2022 09:06
    Allah, verdikçe veriyor, bunlar da kudurdukça kuduruyor...
  • Kamil 01.12.2022 18:34
    Kendi ülkesine ucuz , yurtdışına pahalı , Suudi Arabistan ile serbest sanayi bölgesi kurulması konusunda anlaşılmalı ; ucuz tarife petrol'den üretilen ürünlerden Türkiye'de payını almalıdır . Siha , Fiber kablo , Fiber Karbon uçak ve tekne gövdesi , Petro kimya ürünleri , vb
  • Ali Hoca 01.12.2022 18:21
    Yağmur en çok denizin üstüne yagarmiş.Mesele bu.İnsanlik için hayırlı olur inşallah.
  • I have been 01.12.2022 17:34
    Yağdırmıyorda ne yapıyor büyük Allahım. Demekki Vahabilik çok iyi bir tarikat Tanrı katında. Bizede denizin en dibindeki havagazı.
  • SİVASLI 01.12.2022 16:52
    Çok büyük bir tehlike desenize atmosfere bol bol salınım yapılıp iklimler birbirine girecek