Aday krizi yaşayan altılı masanın anayasa teklifi ve parlamenter sisteme dair vaatlerine bir tepki de muhalif gazeteci İsmail Saymaz'dan geldi.

"BUNA KİM OY VERİR?"

Saymaz şunları söyledi;

"6 partinin lideri, cumhurbaşkanından nasıl üstün olur? Cumhurbaşkanı en az yüzde 50+1 oy alacak, fakat yüzde 1, yüzde 0.5 oy almış partinin lideri, gelecek cumhurbaşkanından daha üstün olacak. Bu da demokrasi mi olacak? Buna kim oy verir? Ben oy vermem mesela. Buna kimse oy vermez.

"BİZİM LİDERE DE SORALIM MI DİYECEKLER"

Türkiye’nin acil sorunları var. Cumhurbaşkanı hangi süreçte rol alacak? Dur bizim lidere de soralım. Kabine toplanmış, oy verecek, bir de kendi genel başkanına mı soracak? Türkiye’nin yakıcı sorunlarına siz böyle mi çözüm üreteceksiniz?

"BU SİSTEMLE TÜRKİYE GİBİ ÜLKE YÖNETİLMEZ"

Böyle Türkiye gibi bir ülke yönetilemez. Cumhurbaşkanı da 6 tane siyasinin emir erine dönecekse, bu sisteme oy toplamak çok zordur. Yurttaş bu sisteme oy vermez. Hem cumhurbaşkanı olacak, hem kabinesi olacak hem de hayali bir kurum olacak, ben bir de bizim lidere sorayım mı diyecek? Türkiye nasıl yönetilecek?"

Yorumlar 142 Yorum Var
  • emre1907 04.12.2022 07:39
    Ya smail saymaz herseyi iki kelime ile guzelce anlatmis,da yanindaki zevatlarin bu laflarla yuzleri asilmis ama lakin diyerek yine haksiz tarafta olduklarini gosteriyorlar.
  • Fehmi 04.12.2022 01:54
    İsmail bey doğru söylüyor. Davul Cumhurbaşkanın boynunda tokmaklar masa liderlerinde. Allah akıl fikir versin
  • Güvensorunu 04.12.2022 00:52
    Türkiye nasıl yönetilecek kim çözecek? bu sorunun cevabını millet ittifakı 6lı masa veremiyor güven vermiyor
  • Vatandaş 03.12.2022 19:02
    Meral hanım kurban olayım tek başina aday olsana.ne işin vardı orda .Kendi içindeki parlayan adamlarını harcıyor bunlar.yeminli hayatta iktidar olmaya hiiiiiiiç niyeti yok.
  • Ama gerçek bu 03.12.2022 18:49
    Günaydın Saymaz. Bunlar yerel seçimde provasına başladılar.
Daha fazla yorum görüntüle