CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkel’in danışmanı Jeremy Rifkin’i kendisine başdanışman yaptığını ilan etti. 

"GÜNLÜK 20 BİN DOLAR" İDDİASI

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, CHP'nin Rifkin'e yapacağı ödemeyi yazdı. "Rifkin'in, Kılıçdaroğlu'nun teklifini alınca heyecanlandığını" hatırlatan Selvi, "Rifkin’in bu tür sunumlar için günlük ortalama 20 bin dolar ücret aldığı söyleniyor. Artı masraflar... Uçak, otel gibi harcamaların karşılanması gerekiyormuş. Kılıçdaroğlu ile ne kadara anlaştı, orasını bilemiyorum ama aylık 5 sunum yapsa yıllık 1 milyon dolara denk geliyor. Doğrusu Rifkin’i heyecanlandıracak bir ücret. Çünkü her ağzını açtığında kronometre işleyip para yazacak" ifadelerini kullandı. 

DANIŞMANLIK VERDİĞİ ÜLKELER EKONOMİK KRİZLERE SÜRÜKLENDİ

Rifkin'in Almanya eski Başbakanı Angela Merkel'in danışmanlığının yanı sıra iş kariyerinde başka ülkeler de bulunuyor.

Almanya'dan sonra İspanya'ya da ekonomik danışmanlık yapan Rifkin, sırasıyla Portekiz Başbakanı Jose Socrates ve Slovenya Başbakanı Janez Jansa’ya ekonomi danışmanlığında bulundu.

Ancak Rifkin'in danışmanlığı sırasında Portekiz ve İspanya, atılan adımlarla ekonomik krizlere sürüklendi. Bu krizlerden Rifkin sorumlu tutuldu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Ömer 05.12.2022 17:45
    Yazık ya, Allah sizi daha da ıslah etsin, olmaz iseniz daha da batacaksınız ve yaptığınız her iş, her üçkağıt aleni olarak ortaya çıkacak ve böylece kaybedeceksiniz ve kaybetmeye de mahkumsunuz. HDP bunlardan daha yerli!
  • Misafir 05.12.2022 17:16
    Ekonomı rayındaydı bunlar tıpkı ıbb gıbı raydan cıkarmaya calısıyorlar
  • ŞAMİL YÜCE 05.12.2022 14:01
    Sn. Kemal DERVİŞ bir TÜRK idi. Memleketinin kötülüğünü istemedi. Sadece PARA BULMASI istendi. Sonucu herkes biliyor. RIFKIN KİMDİR? Türk düşmanı mı Türk Dostu mu? ALLAH ISLAH ETSİN DİYORUM. ABD'den TÜRKİYE YE DANIŞMANLIK YAPACAK.... Türkiye de bu işi (EKONOMİ) bilen yok mu ????