Haber 7 Spor Servisi - Özel

Futbola 45 yılını veren ve seneler içerisinde onlarca ismi Türk futboluna kazandıran Veysi Altun, geç yaşta büyük bir popülariteye ulaştı.

Saha kenarındaki heyecanıyla 'Mardinli Jorge Jesus' olarak anılan Altun, Kızıltepe ilçesindeki Koserspor'un hem başkanı hem de teknik direktörü.

Ancak 263 bin nüfuslu Kızıltepe'de Veysi Altun'u milyonlarca kişi tanıyor. Çünkü videoları TikTok başta olmak üzere Instagram, Facebook ve Twitter gibi platformlarda paylaşım rekorları kırdı.

Özellikle Mahsun isimli oyuncusuna olan uyarılarıyla dikkat çeken Altun, futbola nasıl başladığını; amatör liglerdeki unutamadığı olayları ve Jorge Jesus yakıştırmalarını Haber7.com'a anlattı. İşte, 'Mardinli Jorge Jesus'un; yani Veysi Altun'un açıklamaları!

'BİZE PARALI BİR YÖNETİM KISMET OLMADI'
"Ben Kızıltepeliyim. 1965 doğumluyum. 45 yıldır bu sporun içerisindeyim. Zamanında abilerim, hocalarım bana yol göstermişti. Antrenörlük belgemi de öyle aldım.

Gençleri yeşil sahalara çekebilmek için çalışıyoruz. Amacımız gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak. Tüm mücadelemiz bu. İmkanlarımızı Kızıltepe gençlerimizi bir yere getirebilmek için harcıyoruz.

Bize 'paralı' bir yönetim kısmet olmadı. Benim iki çocuğum çalışıyor. Onların kazandığı parayla bu gençlere, kardeşlerimize hizmet yapıyorum. Bunu da seve seve yapıyorum. Duygu sömürüsü yapmıyorum.

'FENERBAHÇE'YE FUTBOLCU YOLLADIM'
Yukarıya gönderdiğim futbolcular oldu. 3. Lig'e; 2. Lig'e, 1. Lig'e gönderdiğim çok isim oldu. İmkan dahilinde en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

Bir futbolcumuzu Fenerbahçe altyapısına kadar gönderdik. Fenerbahçe'ye futbolcu yolladım. Orada fazla duramadı ama biz yollamıştık. Şu an Bandırmaspor'da oynuyor.

Bir futbolcumuzu Çanakkale Dardanelspor'a yolladık. O  zamanlar Çanakkale 1. Lig'deydi. 

Sakaryaspor'a da oyuncu yolladım. Şeyhmus Boz. Yine Sakarya üst liglerdeyken bu oyuncumuzu göndermiştik. Oyuncu yetiştirmeye devam ediyoruz.

VEYSİ HOCA'NIN HAYALİ
Benim hayalim, futbolculara iyi bir hoca olabilmek. Yetenekli gençlerimizi en iyi şekilde değerlendirmek. Onları en iyi takımlara göndermek istiyorum. Başka da bir hayalim yok.

JORGE JESUS'A BENZETİYORLAR

Doğrudur. Hatta bizim buradaki arkadaşlar da böyle bir benzerlik yapmışlar. Bu Fenerbahçe'nin hocası Jesus mudur nedir? Bilmiyorum. Önce üzüldüm sonra sevindim yani.

Evet üzüldüm çünkü ben Veysi Altun olmak istiyorum. Ben bu olayım demiyorum. Ben, Veysi Altun diye kalayım. Zaten bir 4-5-6 yıl sonra futbolu bırakacağım. Ne yapalım başka?

NEDEN MAHSUN'A KIZDI?

Midyat'ta oynuyorduk. Mahsun dediğimiz kardeşimiz iyi bir futbolcu. Aynı zamanda sağ bekte kullanıyorum.

O maçta tuhaf tuhaf hareketlerde bulundu. Ben sanki hissettim. 'Mahsun ne yapmaya çalışıyorsun?' diyerek uyandırmaya çalıştım. Sonuçta bir beksin. Bu takıma zararın oluyor.

O arada rakibi iterken hakem faul verdi. Duran toptan da gol yedik. Ben daha da deliye döndüm. Onu hissettim yani. Daha akıllı olsaydı onu yapmazdı yani. Daha temkinli olurdu. O duran toplardan da golü yemezdik.

'SAHADA FUTBOLCUMU TOKATLADIM'

Ben hakeme saldırıldığını çok gördüm. Mardin bölgesindeki çoğu hakem kardeşlerim beni tanır. 

Bir ara cezalıydım. Dışarıdaydım. Bir futbolcum vardı adı Macit. Taraftar Macit'i gaza getirdi. 'Hakemi döv döv' diye. Ben de anlayıp sahaya girdim.

Macit gidip hakeme yumruk attı. Ben de sahada Macit'e iki tokat attım 'Ne yapıyorsun' diye. 

O maçı da kazandık zaten ama Kurul hakemi yumruklayan Macit'e 3 maç, bana 6 ay ceza verdi.

Ben de dedim ki 'Hocam böyle iş mi olur. Ben seni korumaya geldim.' Macit'e 3 maç verdiler bana 6 ay. Olmaz ki!'

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Şehmus 05.12.2022 17:03
    Veysi hocam candır can