CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "vizyon belgesini" açıklaması ve ekonomi politikalarını duyurması, altılı masadaki adaylık tartışmalarını gölgelemeye yetmedi. 

Geçtiğimiz günlerde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına sıcak baktıklarını belirten İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "kazanacak aday" vurgusunu dile getirmeye devam ediyor. 

Milliyet gazetesi yazarı Zafer Şahin, bugünkü yazısında Akşener'in izlediği politikayı değerlendirdi. 

"Aslında kendince haklı sebepleri var Akşener’in. Kılıçdaroğlu’nun ortak aday olduğu bir ittifakın İyi Parti’ye sandıkta zarar vermesinden endişe ediyor" ifadesini kullanan Şahin, "İyi Parti için en kötü senaryo muhalif seçmenin oylarının CHP’de toplanması ve milletvekili sayısında HDP’nin gerisinde kalmaları" değerlendirmesinde bulundu. 

Şahin, Akşener'in CHP liderinin önüne koyduğu şartları da sıraladı:

"Bunu engellemek ve seçmene 'Masada kontrol bizde' mesajı vermek için CHP liderinin önüne koydukları 4 şarttan bahsediliyor Ankara’da…

1- Ekonomi yönetimi İyi Parti’ye verilecek.

2- Akşener, Yürütmeden Sorumlu 1. Cumhurbaşkanı Yardımcısı ilan edilecek.

3- İçişleri Bakanlığı İyi Parti’ye bırakılacak.

4- Hükümet Sözcülüğü görevini İyi Partili bir isim üstlenecek.

Ve bütün bunlar aday ismi açıklanmadan kamuoyuna bir protokolle ilan edilecek.

Kılıçdaroğlu bu şartları kabul ederse Akşener’den de ortak adaylık için vize almış olacak. Tabii masanın diğer ortaklarının da gönlünü yapmak şartıyla."

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Fsd15 25.12.2022 14:20
    6 lı maşa bunlar
  • Miço 08.12.2022 21:05
    Şu parti ve şahsi çıkarlarınızı milletin çıkarlarının önüne koymayın bu altı liderin ve bu milletin son seçimi hepiniz yok olursunuzda size hiç birinize acımayız da millete yazık olur artık bizim partimiz yok ülkeyi kurtarın milletin artık sabrı kalmadı aç işsiz çocuklarımızı düşünün yeter artık