CHP yandaşı Cumhuriyet gazetesi, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın katılımıyla Karatay Spor ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Mustafa Büyükkaplan Hafız Proje Ortaokulu ve lisesinden 750 öğrencinin icazet aldığı töreni hedef aldı.

Hafızlık icazet törenlerinin artmasından rahatsız olan Cumhuriyet gazetesi, başörtüsü düşmanlığıyla bilinen Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevinde de bulunan YARSAV eski başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu ile İslam düşmanı Ebu Leheb’i güzelleyen sözde ‘İlahiyatçı’ İsrafil Balcı’yı konuşturdu. 

HALKIN DİNİ DUYGULARININ DİKKATE ALINMASINDAN RAHATSIZLAR

Sefa Uyar isimli çalışan tarafından yapılan “Devrim yasaları çiğneniyor” başlıklı  haberde, “Camilerden kongre salonlarına taşınan icazet törenleri, iktidarca gösteriye dönüştürüldü” ifadesi kullanıldı. 

PAPAZ KEPİNE AŞIK, MÜSLÜMAN SARIĞINA DÜŞMANLAR

Üniversitelerde papazlardan 'ilham' alınarak giydirilen kep ve cübbelerden rahatsız olmayan Cumhuriyet, hafızlık icazetine katılan gençlerin giydiği cübbe ve sarıktan rahatsız oldu. 

“Yasalara göre din görevlileri dışında sarık giyilmesi yasak.” ifadesiyle’ şapka kanunu’na uymayan Cumhuriyet, “Hukukçular da ‘Buna göz yumulmamalı’ dedi.” ifadesiyle kışkırtmada bulundu. 

Peygamberimiz Hz Muhammed’in (s.a.v.) sünneti olan sarığın "cahiliye dönemine ait olduğunu" iddia eden Cumhuriyet, 1400 yıldan beri Müslümanlarca kullanılan sarığın "İslam’da olmadığı" iddiasında bulundu.

EMİNAĞAOĞLU: HAFIZLIK İCAZET TÖRENLERİ 'LAİKLİK KARŞITI'

Müslümanların dinlerini özgürce yaşamasından rahatsız olan YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhuriyet’e yaptığı açıklamada, “görkemli icazet törenlerinin alışkanlık haline geldiğini” söyledi. 

Halkın onayı olmadan getirilen sözde ‘devrim yasaları’nın çiğnendiğini iddia eden Eminağaoğlu, hafızlık icazet törenlerinin ‘laiklik karşıtı’ olduğu hezeyanını savundu. Hafızlık icazet törenlerin siyasetçilerin de katılımıyla ‘meşruiyet’ kazandığını öne süren Eminağaoğlu, 28 Şubatçı söylemlerle şu ifadelerde bulundu: 

“Törenlere protokolden kişilerin de katılımı yoluyla törenler ve giyilen kıyafetler kanıksatılırken bu duruma ayrı bir meşruiyet kazandırılmaya çalışılıyor. Anayasa ve yasa hükümlerinin, Cumhuriyetin niteliklerinin gerekli kıldığı hiçbir değerin bağlayıcılığın kalmadığı, aykırı uygulamaların da iktidar eliyle giderek artan bir biçimde teşvik edildiği bir dönem yaşanıyor. Hukuksal sorumluluk gerektiren laiklik karşıtı bu durumlara yetkili ve görevli adli ve idari merciler seyirci kalmamalı, gerekli işlemler yapılmalı; siyasi partiler de bu konuda artık suskun kalmamalı.” 

EBU LEHEB’İ GÜZELLEYEN ‘İLAHİYATÇI’DAN SKANDAL SÖZLER: İDARECİLERİMİZ BU YANLIŞI BİLE BİLE YAPIYOR

Daha önce İslam’ın en büyük düşmanlarından biri olan ve hakkında Tebet Suresi inen Ebu Leheb’i güzelleme gafletini sergileyen sözde ‘ilahiyatçı’ İsrafil Balcı ise “İslami kıyafet diye bir şey yok” dedi.

“Giyim ve kuşam kültüreldir, coğrafidir. Bunun dinle uzaktan yakından hiçbir alakası yok. Bu bağlamda camilerde ya da Diyanet personelinin belli mahfillerde (yer) giydiği kisveler bile aslında telakkiyle (kabulle) oluşturulmuş giysidir” diyen İsrafil Balcı, “Çocuklara böyle bir şeyin giydirilmesi de son derece yanlış. İdarecilerimiz bu yanlışı bile bile yapıyor. Bu tür kisve ve kostümler, tarikatçıların dayattığı dini anlayıştır. Ancak bu din değildir. Özellikle cami dışındaki bu tarz törenler de düpedüz boy gösterme saikiyle yapılıyor. Bu da son derece yanlış” sözlerini sarf etti. 

EBU LEHEB İÇİN "HANGİ KÖTÜLÜĞÜ YAPTILAR" DEMİŞTİ

Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde hala öğretim üyesi olarak derslere giren İsrafil Balcı, İslam düşmanı Ebu Leheb’i güzelleyerek “Ebu Sufyan ve Ebu Leheb, Mekke döneminde Hz.Muhammed'in en büyük düşmanları arasında gösterilir. Hangi kötülüğü yaptılar diye sorulsa somut örnek bulamazsınız Sadece Ebu Leheb'in Ukaz'da Resulullah'ın arkasından gidip onu yalanladığı anlatılır. Başka örnek yok.” demişti.

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Muhtar 06.12.2022 22:11
    siz rahatsızmı oldunuz islamın bülbüllerinden vay zavallılar vay ozaman doğru yoldayız demektir hani kk oğlunun atadığı danışmanın atatürkle ilgili yazdıklarından rahatsız olmadınız siz varya siz okadar ikiyüzlüsünüzki çok belli ediyorsunuz o hafızlara kurban olun onların duaları ile duruyor bu dünya ayakta ama sizin hocalar adnan oktar gibi olmalı elhamdülillah çokşükür bu imkanı sağlayanlara
  • Kızıl Elma 06.12.2022 17:34
    Maşallah, Elhamdülillah, Allah cc sayılarını arttırsın, Allah cc İslam dusmanlarını,da Islah eylesin,
  • Kasım Özel 06.12.2022 16:42
    Cumhuriyet Gazetesi tersi yönde bir aşlık atsaydı veyahut da haber yapsaydı İşte o zaman yapılan da bir yanlışlık var derdik böyle bir Manşet attığına göre yapılanın %100 doğru olduğu tescil edilmiş oldu
  • Zafer 06.12.2022 15:55
    Binlerce Maşaallah...gözlerim doldu.
  • türkiye 06.12.2022 15:30
    Massallah türkiyem nereye gidiyon bunlarmi rürkiyeyi kurtaracak
Daha fazla yorum görüntüle