CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 6'lı masanın ortak adaylığı için başından bu yana Ekrem İmamoğlu ile birlikte kapıyı kapattığı Mansur Yavaş sessizliğini bozdu. Uzun süredir Belediye Başkanlığı vurgusu yapan Yavaş bu defa kararı 6'lı masanın kararına bıraktı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, katıldığı bir panelde, gençlerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili yöneltilen soruya Yavaş, açık kapı bıraktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması' organizasyonunda "Hayırlı uğurlu olsun diyorum, haydi arkadaşlar başlıyoruz" ifadelerini kullanımış ve kürsüye Türk bayrağı rozeti ile çıkmıştı. Kılıçdaroğlu'nun bu hamlesi adaylık konusunda 'kesin' söylemlerine neden oldu. 

YAVAŞ'TAN ADAYLIĞA AÇIK KAPI 

Katıldığı bir panelde üniversite öğrencileri ile buluşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız?" sorusuna, açık kapı bırakarak yanıtladı. 

ABB Başkanı adaylık sorusuna, "Ben bu soruyu duymamak için hiçbir yere gitmiyorum. Sizlerin teveccühü, çok teşekkür ederim. Güzel bakan güzel görür. Ankara halkı bizi Ankara için seçti. Hizmet için bizi bekliyor. Bizden başka bir görev istenirse bu 6'lı masanın kararıdır" dedi. 

CHP'nin 'İkinci Yüzyıla Çağrı Buluşması'ndan günler sonra, Yavaş'ın cumhurbaşkanı adaylığı konusunda açık kapı bırakması CHP içinde adaylık krizine yeni bir boyut kazandıracak.  

(TGRT HABER)

Yorumlar 141 Yorum Var
  • Zaro 10.01.2023 13:47
    Merhaba Bsk...Sen mutlu ol,,,biz yine koştururuz
  • İsmail 27.12.2022 17:35
    Ya ne mansur muş bu calışma yok hizmet yok Ankara'ya bir katkısı yok uçan balonmu desen süs balonmu desem şişirme basın denen zillet varya Mansur Mansur diyenler ankarayı bilmez mansurun gecmişini bilmez hizmetini bilmez Kulakdan dolma şeylerle Mansur diyorlar
  • Aykut 10.12.2022 01:57
    Ankara'ya otobüs al işimize gidemiyoruz insanlar mülteci gibi üst üste işine evine gidip gelmeye çalışıyor saatlerce soğukta otobüs bekliyoruz sen ilk önce Ankara'da yaşayan vatandaşın sorununu çöz her gün seni ve ego müdürü nü anıyor ve beddua ediyorum haberin olsun yavaş Mansur
  • Ali Sadık 08.12.2022 14:00
    saldıranlar pkklılar olunca, pkk lılarda yandaş olunca sokakta korumaya gerek kalmaz. Gençler rüyadan bir gün uyanacak ama çok geç kalmış olacaklar
  • Ali Sadık 08.12.2022 14:00
    saldıranlar pkklılar olunca, pkk lılarda yandaş olunca sokakta korumaya gerek kalmaz. Gençler rüyadan bir gün uyanacak ama çok geç kalmış olacaklar
Daha fazla yorum görüntüle