HDP Diyarbakır vekili Remziye Tosun, TBMM'de süren bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak kürsüye geldi. Burada Türk Silahlı Kuvvetlerinin sınır ötesi operasyonlarına karşı çıkarak, 'savaş politikası' diyen Tosun, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük istedi ve protesto için tülbendini kürsüden fırlattı. HDP'li İmam Taşçıer de geride kalan gün kürsüden Kürtçe konuşmuş ve mikrofonu kapatılmıştı. HDP'li vekillerin söz konusu provokasyonlarına, AK Parti ve MHP'li milletvekilleri tarafından tepki gösterildi.

HDP'Lİ REMZİYE TOSUN'DAN MECLİS'TE HADSİZ SÖZLER: TERÖRİSTBAŞINA ÖZGÜRLÜK İSTEDİ

HDP Diyarbakır vekili Remziye Tosun, TBMM'de yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik sınır ötesi operasyonlarına karşı çıkarak, 'savaş politikası' dedi.

TÜLBENTLİ PROVOKASYON

Tosun, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük istedi ve protesto için tülbendini kürsüden fırlattı.

Tosun skandal açıklamalarında şunları söyledi:

"Geldiğimiz aşamada her baskı yöntemi uygulandı, devam ediyor. Çözümsüzlükte ısrar eden yöntemler direnişle karşılandı.Ülkenin birçok yerinde barış ve adalet nöbetleri devam ediyor. Şimdi barışa, hiç olmadığımız kadar ihtiyacımız var. Çatışmalardan en çok yara alan kadınlardır. Geleneklerimizde beyaz tülbendini yere atan kadınların bugün bu gücünü kullanması gerekiyor. Çatışmaların son bulması için, tecrit sisteminin kaldırılması için, bu coğrafyaya onurlu barış gelmesi için, tülbendimi savaş kararlarının verildiği buraya atıyorum. Operasyonlar durdurulsun, İmralı tecridi kaldırılsın, onurlu barışın yolu açılsın"

Yorumlar 346 Yorum Var
  • Harun 15.12.2022 10:34
    Bu ahlaksızlara tahammül etmek zorundamıyız.zehir zıkkım olsun yediğiniz içtiğiniz.hainler.devletimiz vatan hainlerini mecliste barındırmalı cezasını kesip göndermeli,vatan hainlerini en ağır şekilde cezalandırıp ömür boyu siyaset yapmalarını engellemeli.szin gibi mahluklara orada şov yaptırmamalı..
  • abdulbaki 15.12.2022 00:06
    hakkıdır. mecliste tutarsanız, hdp yi kapatmazsınız her türlü konuşurda konuşur. avrupada bunların binde birini yapanı asarlar. hükütemizin acziyetinin karşılığı işte budur. danıştay denen oyuncular kurulu, ülkemizin adam olmaması için elin içimize soktuğu truva atıdır. Bu kapatılmadan meclis gerçek yetkili değildir.
  • 1453 14.12.2022 21:28
    Eylemlerinizle gerçek amaçlarınız belli, milleti aldatmak için barışçıl söylemlerde bulunmayın zira çözüm sürecinde gördükkü çözüm ve barış istemiyorsunuz
  • ali kemal 09.12.2022 11:47
    nasıl bi yerde yaşıyoruz bunlar ifade özgürlüğü değil ya vatan hainlerini nasıl savunuyor nasıl konuşturuyorlar bunu hayret ediyorum
  • Bahadır Cenkeri 08.12.2022 22:24
    seni vekil diye peydahlayan oyveren gizli Ermeni pkklılar; patlıyorlar çatlıyor lar buna rağmen daglarlarda gebertilip bitiyorlar !! seninde o eşarbınla dağda ki magrada paramparça olma korkusu ! değilmi!????yakındır buralarda da bite cek si niz !!!!
Daha fazla yorum görüntüle