Cristiano Ronaldo için Portekiz Milli Takımında da işler yolunda gitmiyor. İsviçre maçında yedek kalan yıldız oyuncunun, kampı terk etmekle tehdit ettiği iddia edildi.

2022 Dünya Kupası son 16 turu maçında Portekiz, İsviçre'yi 6-1 gibi net bir skorla yenip çeyrek final bileti alırken; Cristiano Ronaldo maça yedek başladı.

Ronaldo'nun yerine oyuna başlayan Gonçalo Ramos, hat-trick ile yıldızlaşsa da; 37 yaşındaki oyuncunun kriz çıkardığı iddia edildi.

İkili arasındaki ilk anlaşmazlığın Güney Kore maçında yaşandığı kaydedilen haberde, "Maç 1-1 iken, Fernando Santos hamle yapmaya karar verdi. Cristiano Ronaldo'yu kenara alan Santos'a 'Beni çıkarmak için acele ediyorsun' dedi" ifadeleri kullanıldı.

Ronaldo-Santos arasında neler yaşandı?

İkili arasındaki anlaşmazlığın ardından Santos, İsviçre maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında, "Cristiano'nun değiştirilirken görüntülerini gördüm ve tepkisini hiç beğenmedim. Ancak bu sorunları aramızda çözeceğiz ve İsviçre maçını düşüneceğiz" demişti.

Santos, Ronaldo'ya İsviçre maçında 11'de yer vermedi. Ronaldo, Santos'a kararından duyduğu memnuniyetsizliği iletti ve kamptan ayrılmakla tehdit etti.

Portekiz Futbol Federasyonu, iddiaları yalanlasa da oyuncunun tepkisi devam etti. Ronaldo, ertesi günkü antrenmanda yedek oyuncularla çalışmadı ve salonda kaldı. Sakatlığı olmamasına karşın oyuncunun antrenmana çıkmaması dikkat çekti. 

Santos, Ronaldo'nen yedek kalmasıyla ilgili ne dedi?

Santos ise maç sonrası Ronaldo'nun yedek kalmasıyla ilgili olarak, "Güney Kore maçında yaşananlarla bir ilgisi yok. O konu kapandı. Birkaç gündür bu maç için farklı taktiksel hamleler planlıyoruz. Bu da bir tercihti. Karar, bundan daha fazlasını ifade etmiyor. O, örnek bir profesyonel. Takıma çok fazla katkısı olacak" değerlendirmesinde bulundu.

Ronaldo ve Portekiz'in yol haritası

Portekiz Milli Takımı ile 194 maçta 118 kez fileleri havalandıran Ronaldo, Katar’daki ilk maçı öncesi milli marş okunurken gözyaşlarını tutamamıştı.

Sözleşmesinin bitimine 6 ay kala efsane olduğu kulübe veda etmek zorunda kalan Ronaldo, müzesindeki tek eksiği olan Dünya Kupası'nı almak istiyor.

Portekiz, 2022 Dünya Kupası çeyrek finalinde 10 Aralık'ta Fas ile karşı karşıya gelecek. Santos ve öğrencileri turu geçtiği takdirde yarı finalde, Fransa-İngiltere maçının galibiyle karşılaşacak.

Yorumlar 0 Yorum Var
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek