HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, "Kürtçe bu ülkenin resmi dili olacak" diyerek partisi adına söz alarak bölücü açıklamalarda bulundu:

"Hem Kürtçe dilinin resmî bir dil olması için hem de ana dilde eğitim dili olması için büyük bir mücadeleyi yürütüyoruz. Bu cumhuriyetin yüz yıllık tarihinde bir asimilasyon tarihî olduğunu unutmayalım. Cumhuriyetin 2’nci yüzyılına giriliyor. Bu 2’nci yüzyılda ret ve inkar kabul edilmeyecek. Biz bu dil konusunda ısrarcıyız, geri adım atmayacağız."

HDP'li Ömer Öcalan bu sözlerinin ardından Kürtçe bir şiir okudu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan, "Türkçe söyle de anlayalım." diyerek Ömer Öcalan'a tepki gösterdi. Ömer Öcalan, tepkilere karşı, "İki kelime Kürtçeye tahammülünüz yok. Zihniyet bu, anlayış bu olduğu için zorla alışacaksınız." sözlerini sarf etti.

MHP ve İYİ Parti sıralarında da HDP'li Ömer Öcalan'ın skandal ifadelerine tepkiler yükseldi. Konuşma sonrası söz isteyen MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül şöyle konuştu:

"Bu memleketin milli mücadele dönemi hikaye dense de en çarpıcı gerçekleridir. Türkçe bilmeyen analarımızın ay yıldıza sarılarak, kahramanca mücadele ederek kazandık bu milli mücadeleyi. O hatibin Türkiye’de alışacaksınız zorla bu iş olacak, zorla yapmak isteyene hodri meydan. Kim neyi ne şekilde yapmak istiyorsa biz buradayız. Zorla yapmaya çalışanlar sarı torbaların içerisinde nereye gömüldüğü belli değil. Aynı son herkesi bekler."

Yorumlar 11 Yorum Var
  • zonguldakli 09.12.2022 08:24
    Zihniywtsiz birde vekil olycak ne yaparsaniz yapin kurt u turku bolemeyeceksiniz o sari torbalardan hamdolsun ki devletimiz de cok var ne kadar hain zihniyeti bozuk varsa hepinize yetecek kadar
  • Türk 09.12.2022 00:17
    1990 lı yıllarda kürt kelimesi bile bilinmezken telefuz edilemezken gelinen duruma bak.Demekki fazla özgürlük iyi birşey değilmiş...
  • Misafir 08.12.2022 23:52
    Agzina saglik mhp li kardeşim Helal olsun sana Osmanli torunu
  • Merve 08.12.2022 23:22
    Helal olsun sana MHP'li
  • Kadir 08.12.2022 22:46
    Helalin var MHP sözcüsü tebrik ler
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek