Bloomberg’e konuşan kıdemli Türk yetkililer, Türkiye’nin cuma günü Ankara’da bir Rus delegasyonuna ev sahipliği yapacağını ve amacın Rusya’dan ithal edilen doğalgazın fiyatında yüzde 25’in üzerinde indirim isteneceğini söyledi.

Haberde olası bir anlaşmanın TL üzerindeki baskıyı azaltacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gelecek yıl gerçekleşecek seçim öncesinde ve Avrupa’nın bir enerji darboğazı yaşadığı dönemde fayda sağlayacağı ifade edildi.

RUS BAKAN YARDIMCISI TÜRKİYE'YE GELİYOR

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Verşinin Türkiye ile Rusya arasında 8-9 Aralık’ta gerçekleştirilecek siyasi istişareler kapsamında İstanbul’da olacak.

Türk Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, iki ülke arasındaki istişareler Verşinin ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal başkanlığındaki heyetler arasında bugün başladı ve cuma günü de devam edecek.

İstanbul’da yapılacak toplantı kapsamında Birleşmiş Milletler ile ilgili Tahıl Anlaşmasının uygulanması gibi hususların yanı sıra Suriye, Libya, Filistin gibi bölgesel konuların ele alınması öngörülüyor.

ENERJİ FATURASI 100 MİLYAR DOLARA ULAŞABİLİR

Türkiye 2021 yılında toplam 69 milyar metreküp doğalgaz ithalatının yaklaşık yarısını Rusya’dan tedarik etti. Erdoğan Türkiye’nin toplam enerji faturasının 2022 yılında geçen yıla göre iki katına çıkarak 100 milyar dolara ulaşabileceğini söylemişti

Yorumlar 1 Yorum Var
  • İbrahim 03.01.2023 14:41
    Güçlü liderimiz sayesinde bütün oyunları Bozan Hatta oyun Kuran Türkiye'yi kimse devre dışı bırakamaz Bu saatten sonra artık oyunu Bizler kuracağız