Kiralık daire arayan öğrencilerin yaşadığı zorluğu araştıran Aydınlık gazetesi muhabiri, aldığı cevaplarla şoka uğradı. Emlakçılara bütçesinin ‘4 bin lira’ olduğunu söyleyen gazeteci, “4 bin liraya ahır bile bulamazsın” cevabını aldı.

Aydınlık gazetesi muhabiri Gökhan Büyük, İstanbul’da üniversite kazanan öğrencilerin kiralık daire sorunlarını gündeme taşıyan bir haber yaptı.

İstanbul’da, 12 emlakçı dolaşan Aydınlık muhabiri, öğrenci olduğunu söyleyerek ev aradı ancak hiçbir emlakçı öğrenciye ev vermedi.

"4 BİN TL’YE AHIR BİLE BULAMAZSINIZ"

Üsküdar’daki 7 emlakçıyı dolaşan Gökhan Büyük, 2 emlakçıdan “Kiralık dairemiz var” cevabını aldı. Mesleğini soran emlakçı, “Öğrenciyiz” diyen gazeteciye verdiği, “4 bin liraya ahır bile bulamazsınız en ucuz daire 8 bine var bizde. Yanınıza 3 kişi daha alın zaten öğrencisiniz. Ev 2+1, kendinize yatacak bir yer bulursunuz.” cevabıyla şoke etti.

BAŞKA MÜŞTERİ GELİNCE KAPI DIŞARI ETTİLER

Üsküdar’daki başka bir emlakçıya giren gazeteci, orada ise kapı dışarı edildi. 2+1 evin fotoğrafına bakarken emlakçı, içeriye giren müşteriye aynı evi göstermeye başladı. "O eve biz bakıyorduk" diye itiraz eden gazeteciye kartını veren emlakçı, "Beni bu telefondan arayın. İyi günler" diyerek iş yerinden alelacele çıkardı.

HARAP DAİREYE 7 BİN LİRA KİRA İSTEDİLER

Fatih’teki emlakçıları da ziyaret eden gazeteci, 5 emlakçıdan 2’sinden “Kiralık dairemiz var” cevabını aldı. Yine meslek ve gelir durumunu soran emlakçı, “Bütçemiz 4 bin lira” cevabını alınca eski ve harap olmuş 2+1 daireyi göstererek 7-8 bin lira kira istedi. Bütçelerinin yeterlik olmadığını söyleyen gazeteci, “4 bin TL’ye daire kaldıysa bize de bulun.” cevabını aldı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Misafir 11.12.2022 11:01
    Allah yeryüzünde bu fırsatcılara fırsat vermesin bunlar egoyistin ta kendisi egoyistin dini ırgı anası babası kimsesi yokdur kendinden başka
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek