ABD'de alınan son kararla birlikte, F-16'ların satışında sorun çıkmayacağını vurgulayan Erdoğan Karakuş, şayet Türkiye F-16 alamazsa alternatif olarak tek bir uçağı seçeceğini, o uçağın da Eurofighter Typhoon olacağını belirtti.

ABD Temsilciler Meclisi, 857 milyar dolarlık savunma bütçesinden Türkiye'ye F-16 satışını kısıtlayan maddeleri tamamen çıkardı. Böylece Türkiye'ye F-16 satışının önündeki en büyük engellerden biri de kalkmış oldu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise, ABD'nin, önemli NATO müttefiki Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarını karşılamaya istekli olduğunu söyledi. Savunma Bakanı Hulusi Akar ise, "Artık ABD tarafından olumlu ve somut adımlar bekliyoruz" diyerek bir an önce Türkiye'ye F-16 satışının tamamlanması gerektiğini yineledi.

"F-16 OLMAZ İSE TEK SEÇENEK VAR: EUROFİGHTER TYPHOON"

Emekli Hava Pilot-Korgeneral Erdoğan Karakuş, Milli Muharip Uçak yapılıp Türkiye'yi koruyabilecek sayıda üretilinceye kadar, Yunanistan'a karşı oluşabilecek olası bir uçak açığını kapatmak için Türkiye'nin savaş uçağı almak istediğini vurguladı.

Karakuş, "En uygunu tabii ki F-16. Bizim 240'a yakın uçağımız var. F-16 uçakları için Türkiye'nin her türlü alt yapısı hazır" ifadelerini kullandı.

Emekli Korgeneral Karakuş, F-16'ların ABD tarafından satışının onaylanmaması durumunda ise, tek bir uçağı yani Eurofighter Typhoon'u seçilebileceğini söyledi.

İngiltere, Almanya, İspanya ve İtalya ortak üretimi Eurofighter Typhoon'u değerlendiren Karakuş, "Bana göre F-16'da bir sorun olmayacak. ABD'nin umumi savunma bütçesinin meclislerden geçişi onaylaması yapılacak. Dolayısı ile bu konuda bir sorun çıkacağı zannedilmiyor" dedi.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • temel 13.12.2022 11:37
    niye tek secenek o kadar ucak yapan yer var bir yere bagli kalirsan ayni yine usa gibi olur
  • Fatih ULUİRİ 13.12.2022 00:02
    Biz Amerikadan alacağımıza karşılık uçak konuşuyoruz. Alternatif sonraki mesele.
  • Turk 12.12.2022 16:08
    Bence bunlar alinsin Abd gudumunden cikilsin.