Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca yayımlanan Bültende, "Aile Bakanlığı 2 yıldır neredeydi? 6 yaşında istismar edilen kadına sahip çıkmadı", "Bayraktar TB2'nin parçaları dışarıdan alınıp Türkiye'de birleştiriliyor", "Üzerinde bazı yazılar bulunan mühimmatın TSK'ye ait olduğu" iddialarını içeren çeşitli başlıklardaki haberlere yer verildi.

İSTİSMAR İDDİASINA YÖNELİK KAMUOYUNU YANILTICI YALANLAR

Bazı siyasiler tarafından dillendirilen ve basın yayın organlarında habere konu olan, "Aile Bakanlığı 2 yıldır neredeydi? 6 yaşında istismar edilen kadına sahip çıkmadı" başlıklı iddianın gerçek dışı olduğu belirtilen bültende, şu ifadelere yer verildi:

"Mağdur, 4 Aralık 2020'de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) ilk kabul birimine alınmıştır. 8 Aralık 2020'de de kadın konuk evine yerleştirilmiştir. Henüz iddianame hazırlanmadan Aile Bakanlığı tarafından korumaya alınan mağdurun barınma ve eğitim de dahil olmak üzere tüm ihtiyaçları karşılanmıştır. Ayrıca mağdurun çocuğu için eğitim imkanları seferber edilmiş, kendisi de mesleki eğitim kurslarına gönderilmiş ve İngilizce dil eğitimi almıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya da müdahil olmuştur."

Olayı Türkiye'nin gündemine taşıyan gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel'in, katıldıkları bir televizyon programında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ilk günden beri mağdurun yanında olduğunu açıkladıklarına yer verilen bültende, "'Devletimiz mağdurla ilgileniyor, koruması altında. Oldukça iyi bir şekilde korunuyor.' ifadelerini kullanan Soykan, Aile Bakanlığını tebrik etmiştir. Aynı programda konuşan Ağırel de 'İddianame yazılmadan bakanlık müdahale etmiş, barınmasını sağlamış, çocuğa eğitim sağlamış ve mesleki eğitim kurslarına göndermiş...' ifadelerini kullanmıştır." bilgisi aktarıldı.

CUMHURBAŞKANININ GÖREV VE YETKİLERİNE YÖNELİK DEZENFORMASYON

"Cumhurbaşkanı yurt dışı ziyaretine gittiğinde, ülkeyi vekaleten herhangi biri yönetebilir." iddiasının doğru olmadığı vurgulanan bültende, Cumhurbaşkanının görev ve yetkileri ile nitelikleri, seçimi ve diğer hususların Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 8, 101, 103, 104, 105 ve 106'ncı maddelerinde belirtildiği kaydedildi.

Anayasa'nın 106'ncı maddesine göre, Cumhurbaşkanının hastalık ve yurt dışına çıkma gibi sebeplerle geçici olarak görevinden ayrılması hallerinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısının Cumhurbaşkanına vekalet edeceği ve Cumhurbaşkanına ait yetkileri kullanacağı bilgisine yer verilen bültende, "Hukuk sistemimizdeki normlar hiyerarşisinin bir gereği olarak Anayasa'da yer alan bir maddenin aksini gerektiren bir kararname çıkarılamaz, yürürlüğe konamaz." ifadesi kullanıldı.

Yorumlar 4 Yorum Var
  • vatanperver 14.12.2022 23:57
    atılan iftiraları cezalandırmak için beş yılda bir kaç uyduruk kanun çıkaranlar, bu iftiraları hak etmiş demektir. her kim ne suç işlese yanına kalan bu sistemde, iktidar olmasına rağmen mağdur edilen bizzat hükümettir. Hükümetimizi mağdur eden de, yasa çıkarmayan, yanlış ve eksik yasaları değiştirmeyen,suçluları hala utanmadan adli kontrol ile salan adalet bakanıdır.
  • Osmanlı torunu 14.12.2022 14:45
    Kardeş bi hesap yapamadınız dimi çünkü beyinleri kitlediler Kız 6 yaşında iken erkek 29 yaşında ise aralarında 23 yaş farkı olmalı Şuan kız 26 yaşında ise erkek 49 yaşında olmalı peki erkek 49 yaşında mı değil Biraz hesap yapın hesap Bir kumpas olduğu gün gibi aşikar
  • Muammer 14.12.2022 02:27
    Bu işin üzerine gidilmeli, ancak Müslüm Gündüz, Ali kalkancı ve Fadime Şahin tezgahları unutulmamalı
  • İbrahim kıymaz 13.12.2022 14:23
    Bırakın bunları, hukuk acilen kararını vermeli, böyle saçmalık görülmedi, suçlular cezasını çekmeli, tepemize taş yağacak, ben şu 6 yaşı hiç kabul etmiyorum, muhalefette habire üstüne gidiyor