Türkiye, ABD ve Rusya kontrolündeki PKK/YPG'yi sınırlarından süpürmek için oldukça geniş kapsamlı bir kara harekatına hazırlanıyor. Buna karşı duran ABD sahada tansiyonu artıracak bir adım attı.

ABD'DEN SKANDAL AÇIKLAMA: ORTAK OPERASYONLARIMIZ TEKRAR BAŞLADI

Günlük basın toplantısında konuşan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, "ABD adına şunu ifade edebilirim, Suriye Demokratik Güçleri ile ortak operasyonlarımız yeniden başladı. 9 Aralık itibarıyla tam bir şekilde başladı. Tekrar söylüyorum, orada yerel ortaklarla çalışma odağımız DEAŞ’ın yeniden toparlanmaması üzerinedir." sözlerini sarf etti.

TÜRKİYE'NİN YAKLAŞAN KARA HAREKATI HAKKINDA KONUŞMAYI REDDETTİ

Ryder, Türkiye’nin Suriye’de PKK/YPG’ye yönelik olası kara harekatı konusundaki sorular üzerine yorum yapmayacağını belirtti.

İSTİKLAL'DEKİ BOMBALI SALDIRI SONRASI PKK/YPG CEZALANDIRILMIŞTI

Terör örgütü PKK/YPG’nin İstanbul’un İstiklal Caddesi'nde düzenlediği bombalı saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Suriye ve Irak’taki birçok terör örgütü hedeflerine yönelik şimdiye kadar yapılmayan çok kapsamlı bir hava harekatı gerçekleştirmişti.

ABD, TERÖR ÖRGÜTÜ PKK/YPG İLE ORTAK DEVRİYELERİ AZALMIŞTI

89 hedefin imha edildiği Pençe Kılıç Harekatı sonrasında ABD ve bölücü terör örgütü PKK/YPG bölgedeki ortak devriyelerini azaltmak zorunda kalmıştı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Orhan Gülmez 14.12.2022 11:37
    Süpürmek lâzım. Allahım yar ve yardımcınız olsun. İnşaAllah