Ankara-Tel Aviv ilişkileri, son dönemde karşılıklı atılan siyasi adımların ardından özel sektördeki işbirliklerine yenileri eklenmeye devam ediyor. 150 milyon dolarlık girişimle birlikte dünyanın en büyük dalgalı elektrik santrali projesi Ordu'da hayata geçirilecek.

Son dönemde Türkiye ve İsrail arasında gelişen ilişkiler, ekonomi alanında da kendini gösteriyor.

DÜNYANIN EN BÜYÜK DALGALI ELEKTRİK SANTRALİ KURULUYOR

Bu kapsamda İsrail merkezli Eco Wave Power şirketi, Ordu kıyısına dünyanın en büyük dalgalı elektrik santralini inşa edecek.

Yerel tedarikçi Ordu Enerji ile söz konusu şirket arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda, riskleri azaltmak üzere santralin birkaç etap şeklinde inşa edileceği belirtiliyor.

150 MİLYON DOLARLIK YENİ YATIRIM

Santralin, 77 megavat gücünde ve yatırım bedelinin 150 milyon dolar olması planlanıyor. Öncelikle kurulacak 4 megavatlık tesis sonrası nominal güce doğru yükseltme yapılacak.

Enerji alanında atılacak bu adımla, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin yeni bir seviyeye taşınacağı vurgulandı.

ERDOĞAN İLE NETANYAHU'NUN GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'de hükümeti kurmakla görevlendirilen Likud Partisi Genel Başkanı Binyamin Netanyahu ile geçtiğimiz ay telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Erdoğan, her iki ülkenin yeni bir döneme girdiğini anımsatarak, ilişkilerin karşılıklı çıkar temelinde devam ettirmenin önemine dikkati çekmişti.

İKİ ÜLKEDEN ÖNEMLİ ORTAKLIK

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği Üçüncü Kâtibi Ayşe Mehlika Yıldız Esen, “Bu, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmesini umut ettiğimiz önemli bir ortaklık. Eco Wave Power ve onun teknolojisini Türkiye’de ağırlamaktan mutluyuz.” dedi.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • İslam kılıcı 15.12.2022 09:26
    Itrail ile yapılan bu anlaşmayla deniz üzerinden tüm denizlere zarar verilecek. Kesin bunların bu işin altında bir şeytanlık sakliyorlardır!!!!!
  • Misafir 14.12.2022 11:53
    Bu gidisnen Kudüsü baskent olarak tanirsiniz artik.