Tayfun füzesinin test edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a ilişkin sözleri Atina'yı tedirgin etti. Bir Yunan televizyonunda programa katılan gazeteci Manolis Kostidis, bütün gece uyuyamadığını söyledi.

Savunma sanayiinde sağlam adımlarla ilerleyen Türkiye, milli ve yerli silahlarını üretmeye devam ediyor. Bu kapsamda Türkiye geçtiğimiz günlerde ilk yerli balistik füze Tayfun'u ateşledi. Türkiye'nin attığı her adımı takip eden Yunanistan, Tayfun'u da es geçmedi.  Yunanistan'ın gündeminde günlerdir Tayfun füzesi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları yer alıyor. 

"E VURACAK TABİ SEN RAHAT DURMAZSAN"

Füze denemesi sonrası Samsun'da konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tayfun füzesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık, bu üretim Yunan’ı ürkütüyor. Tayfun diyorsun, Yunan ürküyor 'Atina’yı vurur' diyor. E vuracak tabi, sen rahat durmazsan sen Amerika’dan adalara bir şeyler almaya çalışırsan Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın söz konusu açıklaması beklendiği gibi Yunanistan'da hemen yankı buldu. Günlerdir Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerinin tartışıldığı Yunanistan'da konuya ilişkin ilginç yorumlarda yapılıyor.

"BÜTÜN GECE UYUMADIK"

Tayfun füzesinin denenmesine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine ilişkin en çarpıcı yorum ara ara Türk televizyonlarında da yayına katılan gazeteci Manolis Kostidis'ten geldi. Kostidis canlı yayında bütün gece uyumadığını itiraf etti. Kostidis, "Gerçek şu ki, bütün gece uyumadık çünkü Türkiye Cumhurbaşkanı Yunanistan'ı, Atina'yı Tayfun füzesiyle vurmakla tehdit etti. Bu yüzden bütün gece uyumadık çünkü dün gece Türk medyasında Türkiye saati ile gece 02.30'a kadar bizim saatimize göre 01.30'a kadar Atina'yı vurup vuramayacaklarını, bunu nasıl yapabileceklerini ve neden yapmaları gerektiğini tartışıyorlardı." şeklinde konuştu. 

Yorumlar 5 Yorum Var
  • Tarafsız insan 15.12.2022 16:59
    Sen hırsızlık yaparsan cezasızmı kalacağını sandın eninde sonunda Osmanlı tokatı gelecek ama en iyisi atinaya Bİr ağlama duvarı yapın oraya ağlarsınız
  • Yavas 15.12.2022 14:06
    Neymis demekki yunan rahat duracak yoksa bum bummmm
  • Demedideme 15.12.2022 13:08
    Aç köpekler daha çok uykusuz geceler yaşayacaksınız kendi başınıza bir halt degilsiniz alışmışsınız Avrupa dan amerikadan destek gelsin alıştınız ab ve abd nin koynuna girmeyi devletçik yunan
  • Misafir 15.12.2022 11:30
    Evet yeni Dünya düzeni kuruldu hiçbir ülke Amerika dışında kınama yapmadı. Artık Türkiye'nin gücünü bütün dünya kabul ettiğinin bir delili bu
  • Murad 15.12.2022 11:04
    Adamlar Türkiye'yi saldırgan göstermeye çalışıyor.