Aile Bakanı Yanık, "Mağdur olan kişinin kimliğine, cinsiyetine yaşına bakmaksızın o mağduriyetler ne ise hangi başlıkta ise bununla ilgili gerekli çalışmaları bize intikal ettiği andan itibaren yaparız ve takibini sürdürürüz." dedi.

SON DAKİKA HABERİ: Aile Bakanı Derya Yanık, çocuğa cinsel istismar davası iddiasına ilişkin, "Mağdur olan kişinin kimliğine, cinsiyetine yaşına, ideolojisine bakmaksızın o mağduriyetler ne ise hangi başlıkta ise bununla ilgili gerekli çalışmaları bize intikal ettiği andan itibaren yaparız ve takibini sürdürürüz. Nitekim H.K.G meselesinde de aynı ciddiyetle aynı dikkatle bakanlık olarak yetki ve sorumluluk alanımızda olan konuyu, olan çalışmaları yerine getirdik." açıklamasında bulundu.

Yanık, "'Hiçbir şey yapmadınız' diyen çevrelerin mağdurun bakanlığımız kuruluşlarında can güvenliğinin, bakımının, psikososyal desteğinin temin edildiği ortaya çıkınca bu sefer '2 yıldır şunu niye yapmadınız, bunu niye yapmadınız' diye bakanlığımızla hiçbir ilgisi olmayan bir takım mazeretleri öne sürmelerine biz şaşırmıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

"Dava bize ihbar edildiği andan itibaren müdahil olarak hukuki anlamda daha önce sosyal hizmet desteği olarak sürdürdüğümüz sorumluluğumuzu şimdi hukuki destek olarak da sürdürüyoruz." diyen Yanık, "Dosyaya ibraz ettiğimiz taleplerimiz çerçevesinde hem sanıkların tutuklu yargılanması noktasında hem de duruşmanın öne alınması noktasında ki taleplerimiz sayın mahkeme tarafından da kabul edildi ve karşılık gördü. Dolayısı ile bunları bir kez daha bu konudaki duruşumuzu kararlılıkla ifade etmek bakımından konunun paydaşları ile birlikte ifade etmenin önemine inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 0 Yorum Var