17-25 Aralık 'yargısal darbe' girişimini değerlendiren Coşkun Başbuğ, "Aslında Türkiye ipten döndü. Ülke sırat köprüsünden geçmeye devam ediyor. Tehlike henüz geçmiş değil ama çok kritik safhaları başarıyla atlattık" dedi.

FETÖ'nün devleti zor duruma düşürmek ve hükümete birçok koldan darbe vurmak için gerçekleştirdiği 17-25 Aralık yargısal darbe girişiminin üzerinden 9 yıl geçti.

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'den talimat alan örgüt üyeleri, 17-25 Aralık 2013'te karanlık operasyonlarını uygulamaya başladı.

FETÖ'nün kumpası, kısa bir süre sonra ters tepti, emniyet ve yargıdaki FETÖ üyeleri meslekten uzaklaştırıldı. 17-25 Aralık 2013, örgütle mücadelede adeta milat oldu, 1970'li yıllardan itibaren devletin önemli kurumlarına sızmaya başlayan FETÖ ile her alanda kararlı bir mücadeleye girişildi.

"TÜRKİYE İPTEN DÖNDÜ"

FETÖ'nün kurduğu paralel devletin ilanı olan 17-25 Aralık 'yargısal darbe' girişimini değerlendiren Nişantaşı Üni. Öğr. Gör. Coşkun Başbuğ, "Aslında Türkiye ipten döndü. Ülke sırat köprüsünden geçmeye devam ediyor. Tehlike henüz geçmiş değil ama çok kritik safhaları başarıyla atlattık" dedi.
 

 Başbuğ değerlendirmelerine şöyle devam etti: 

"Ben Fethullah Gülen denilen gizli papazın şu sözünü hiç unutmam, 'yargıyı ele geçirmeliyiz' demişti. Şimdi aslında bu olacakların da habercisiydi. Orada hiç kimse şunu sorgulamadı: Yargıyı neden ele geçirsin bir yapı? Ve bu ele geçirmedeki amaç ne?

Emniyet teşkilatı o zamanlar o dönemler gene malum yargının bir ikinci aktör olarak görev yapan kurumumuzdu ve bu kurumda da çok ciddi yapılanmalara giriştiler. Bunun arkasından da işte operasyonlar geldi. Devlete, Cumhuriyete, Sayın Erdoğan'a yönelik saldırılar geldi. Şimdi bu tabloda devletin mi hedef alındığı ve yoksa Sayın Erdoğan mı hedef alındı sorusu bana göre zaten bir bütün soru. Çünkü devlet demek Erdoğan demek, Erdoğan demek Türkiye Cumhuriyeti Devleti demek.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • YILDIZ 17.12.2022 16:39
    Dikkat ettiniz mi ? aynı senaryolar ,tiyatrolar ve şovlar dönüyor .Su uyur düşman uyumaz.
  • YILDIZ 17.12.2022 16:37
    Haine merhamet VATANA ihanettir.