Ankara karşıtı açıklamalarıyla tanınan ve Yunan lobisinin ABD'deki en önemli temsilcilerinden biri olan ABD'li senatör Bob Menendez yeni açıklamalarda bulundu.

ABD Senatosu'nda Dış İlişkiler Komitesi Başkanı olarak da görev üstlenen Menendez, Erdoğan'ın 11 Aralık'ta yaptığı "'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerika'dan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım" açıklamayı gündeme getirdi.

Senatoda söz alıp konuşma yapan New Jersey Senatörü Menendez, Erdoğan'ın açıklamaları hakkında, "Sadece rahatsız edici değil aynı zamanda kabul edilemez" dedi.

Konuşması sırasında Menendez, Erdoğan'ın; Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile birlikte çekilmiş fotoğrafını da gösterdi. Menendez, "Erdoğan'ın ülkesindeki baskısının yanı sıra diplomasi politikası da tamamen korkunç. Fakat tek bir şey net o da ABD'nin Erdoğan'ın hamlelerini ciddiye alması gerektiği. Uluslararası yasaları çiğnediği zaman Erdoğan'ı sorumlu tutmalıyız" ifadesini kullandı.

"'ERDOĞAN DÜŞMANI' SIFATINI GURURLA TAŞIRIM"

Menendez, "Eğer insan hakları ihlallerine karşı durmak beni Erdoğan'ın düşmanı yapıyorsa, sivil Ermenileri öldürmek için Azerbaycan'a silah desteği vermeye karşı çıkmak Erdoğan düşmanı yapıyorsa, Türkiye'nin Kıbrıs Rum Kesimi'ni tanıması ve Yunanistan'ın toprak bütünlüğüne saygı göstermesi gerektiğini söylemek beni Erdoğan düşmanı yapıyorsa; ben bu unvanı gururla taşırım" dedi.

Yorumlar 0 Yorum Var