BAYKAR mühendislerinin bir süredir üzerinde çalıştığı KIZILELMA'da son viraj başarılı bir şekilde aşıldı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, 14 Aralık Çarşamba günü yayınladığı bir videoda, KIZILELMA'nın test uçuşlarını başarıyla tamamladığını söyledi.

Bayraktar'ın bu açıklamasının akabinde Avrupa'da, Rusya'da; ABD'de ve dünyanın çoğu ülkesinde Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı olarak bilinen KIZILELMA manşetlere taşınmış oldu.

Daha önce Akıncı TİHA, Bayraktar TB2 ve Bayraktar TB3 gibi teknolojileri Türk Silahlı Kuvvetleri'nin envanterine kazandıran BAYKAR, bu kez KIZILELMA ile öne çıktı.

Diğer taraftan insansız savaş uçağı teknolojisine Türkiye dışında 4 ülkenin daha çalıştığı biliniyor. Fakat Türkiye'nin ABD ile birlikte bu alandaki en gelişmiş ülke olduğu söyleniyor.

ÜLKE TV İstihbarat Şefi Mustafa Yıldız'ın sunduğu 5. Gün programına konuk olarak katılan Emekli Albay Eray Güçlüer, KIZILELMA'nın bilinmeyen özelliklerine dair önemli açıklamalarda bulundu. KIZILELMA'yı F-16 ve F-35 teknolojileri ile kıyaslayan Güçlüer, dört farklı varyasyon halinde envantere dahil edileceğini anlattı.

Yorumlar 2 Yorum Var
  • Dede 25.12.2022 14:21
    Nükleher silah taşıyanı da yapılsın. Geriden gelen düşmanda yaklaşmadan fuzeleri ateşlerin
  • Osmanlı 22.12.2022 22:29
    Gelecekteki Kaçınılmaz,! Savaşa Hazır Olmalıyız, Bu Hamlelerle Doğru Yoldayız. Allah Bizimle Olsun.