Deprem, kaçınılmaz olaylar arasında yer alan doğal afetlerden. Türkiye deprem kuşağında olduğu için depremlere yabancı değiliz ve depremlerle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. İşte NG Araştırma'nın yaptığı deprem konulu kamuoyu araştırması...

NG Araştırma olarak insanların depreme ne kadar hazırlıklı olduğunu ve konu hakkındaki bilgilerini, geçmişten bugüne yaptığımız 5. araştırmamızla bir kez daha analiz ettik. 7-22 Aralık 2022 tarihleri arasında 15 yaş üzeri, 1475 kişinin katılımı ile online araştırma platformumuz benderimki.com üzerinde araştırmamızı gerçekleştirdik.

DEPREM ANINDA YAPILMASI GEREKENLERİ BİLİYOR MUSUN?

Olası bir deprem sırasında kendimizi nasıl koruyacağımızı bilmekte fayda var. Özellikle risk altında olan bölgeler için uzmanlar alınması gereken tedbirler ve deprem sonrası yapılması gerekenler hakkında bizi sık sık uyarıyor. Peki deprem anında yapılması gerekenleri biliyor muyuz? Bu soruya katılımcılarımızın verdiği cevaplara bir göz atalım.

Araştırmamızda %19 oranında kişi deprem anında yapılması gerekenler ile ilgili eğitime katıldığını belirtirken, %27’si bu konuyu kendisinin araştırdığını söyledi. %49’u medyada bu konu hakkında bilgi veren uzmanları dinlerken, %5’lik oran deprem ile ilgili herhangi bir bilgisi olmadığını söyledi.

Yorumlar 0 Yorum Var