Japonya, Çin'in hipersonik unsurlarına karşı koymak amacıyla test sürecinde Bayraktar TB2'yi deneyebilir. Bayraktar TB2'nin, Karabağ ve Ukrayna'daki başarısı sonrası Japon ordusunun, bu alandadaki tercih listesine girdiği kaydedildi.

Japonya, ordusunun acil durumda düşman üslerini vurabilecek "karşı saldırı kapasitesine" erişim taahhüdü sonrası, bu alandaki AR-GE faaliyetleri için ayıracağı bütçeyi üçe katlıyor.

Japon hükümeti, Kuzey Kore'nin nükleer ve füze programları ile Çin'in Pasifik'teki bölgesel nüfuzunu artırdığı gerekçesiyle önceki hafta savunma politikasında değişikliğe gitti.

Başbakan Kişida Fumio hükümeti, bu ay içinde Ulusal Güvenlik Stratejisi, Ulusal Savunma Esasları ve Uzun Vadeli Savunma Programı olmak üzere 3 milli doktrinini güncelledi.

Güncellenen savunma politikalarına göre Çin, "en büyük stratejik meydan okuma", Kuzey Kore ise "eskisinden daha ciddi ve daha yakın bir tehdit" olarak nitelendirildi.

Yeni savunma politikalarında İkinci Dünya Savaşı sonrası Japonya'nın, "en çetin ve karmaşık güvenlik durumuyla" karşı karşıya olduğu vurgulandı ve füze savunma kapasitesinin artırılmasına yer verildi.

Japonya'nın "sadece füze savunması ile Çin ve Kuzey Kore gibi ülkelerin füze tahkimatlarını büyük ölçüde ikmal etmesi durumuyla baş edemeyeceği" kaydedildi.

"DOĞRUDAN KARŞI SALDIRI"

Güncellenen yeni savunma stratejisine göre, Japonya'nın "asgari öz savunma tedbiri olarak düşman bölgesine etkili karşı saldırı yapabilme kabiliyeti kazanması gerektiği" kayda geçirildi.

Acil durumda Japonya, saldırıları caydırmak amacıyla "diğer bir ülkenin topraklarına doğrudan karşı saldırı" imkanına sahip askeri kapasite edinebilecek.

Yorumlar 0 Yorum Var