Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin yaptığı açıklama ile 2 milyon 250 bin vatandaşın daha emekli olma hakkına eriştiğini duyurdu. Yaş sınırı uygulanmaksızın gerçekleştirilecek düzenleme, Türkiye'nin on yıllardır gündeminde olan kökleşmiş bir sorunun daha bertaraf edilmesini sağladı.

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi vaatlerine EYT’lileri de ekleyen CHP’li Mansur Yavaş’ın bu yöndeki vaatleri ise yeniden gündeme geldi.

YEREL SEÇİMDE BİLE EYT VAADİ

“EYT için çözümüm var” sloganıyla 3 vaatte bulunan Mansur Yavaş, “Sağlık yardımından faydalanamayanların giderleri belediye tarafından karşılanacak. Vatandaşlara sağlık yardımlarından yararlanmaları için belediye tarafından ücretsiz rehberlik hizmeti verilecek. İşlemler sonuçlanana kadar aylık Genel Sağlık Sigortası primleri Belediye tarafından karşılanacak.” iddiasında bulunmuştu.

Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından, EYT'lilerle ilgili vaatlerinin hiçbirini yerine getirmediği bildirildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Sinan Burhan, ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın EYT’lileri konu edinerek kamuoyuna duyurduğu sözleri tutmadığını söyledi.

EYT'LİLERİ İSTİSMAR ETTİ, SEÇİLİR SEÇİLMEZ HEPSİNİ UNUTTU

Haber7’ye konuşan ABB Meclis Üyesi Sinan Burhan, “Mansur Yavaş bu vaatlerinin hiçbirisini yapmadı. EYT'lilerin mağduriyetini istismar etti, onları seçim malzemesi yaptı ve sandıklar kapanır kapanmaz hepsini unuttu. Hayal satan Mansur Yavaş, EYT'lilere yönelik verdiği 3 vaadini de yerine getirmemiştir. Bu sorunu da, Türkiye'nin bütün kronik sorunlarını bertaraf eden Cumhurbaşkanı Erdoğan çözmüştür.” dedi.

ONLAR OYALADI AK PARTİ ÇÖZDÜ

AK Parti’li Burhan, şunları dillendirdi:

“Mansur Yavaş, EYT’lileri politik söylem olarak kullandı. Her zamanki gibi algı siyasetinin bir parçası yaptı. EYT’lileri seçim malzemesi olarak kullandılar. Vatandaşların derdi, sıkıntısı üzerinden oy avcılığı yaptılar. Yavaş, seçimden önce sürekli ‘EYT’ demesine rağmen, seçimi kazandıktan sonra en ufak bir çalışma yapmadı. Çünkü hayal sattı. Oylarını aldığı EYT’lileri, yarı yolda bıraktı. Seçim bitip oylar verildiği an EYT’lileri unuttular.Gerçek çözümü Sayın Cumhurbaşkanımız yapmıştır. Onlar yalanla oyaladı, sorunu AK Parti çözdü. Ankaralılar ve bütün Türkiye bu gerçeği muhakkak görüyordur.”

Yorumlar 0 Yorum Var