İBB'deki terör soruşturmasına ilişkin konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun bir konuda kendisinden yardım istemek için aradığını açıklamıştı.

28 Aralık günü basın toplantısı düzenleyen Soylu, "İmamoğlu saygılarını sunarak beni aramıştır. Belli bir konuda ‘CHP Genel Merkezi zaten beni sevmiyor, n'olursunuz bana bu konuda yardımcı olur musunuz?’ diye ricası olmuştur" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu'nun açıklamasını yalanlayan İBB Başkanı İmamoğlu, "Bu kuyruklu bir yalan. İstihbarat sende, telefon takibi sende. Bunu ispat edersen ben, edemezsen sen istifa etmelisin" demişti. 

İçişleri Bakanı Soylu, söz konusu görüşmeyi 31 Mart 2020'de Ülke TV ekranlarında yaptığı konuşmada da açıklamıştı. 

Turgay Güler'in sunduğu "En Sıradışı" programında konuşan İçişleri Bakanı Soylu, "Bugün beni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da aradı, yarım saat kendisine anlattım. Bir belediyenin niçin yardım toplamak için izin alması gerektiğini kanunla beraber ifade ettim. Peki belediye bağış alabilir mi? Alabilir. Bugüne kadar aldı. Daha yeni Ankara Belediyesi bağış aldı. Peki nasıl aldı? İki türlü alabilirler. Şartlı veya şartsız bağış. Ama bu yardım değildir. Yardım toplamayla bağışı ayıran biraz önce söylediğim kanunlardır. Belediye şartlı bağış alır" ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Asilgrnc 31.12.2022 11:01
    Bunlar dönektir, ses kaydını da çıkarsan benim konuşmam değil istifa etmez.. Laf ve şov yapma peşinde..