Haber7

TüvTürk araç muayene ücreti 2023 yılında yüzde 122 artış gösterdi. Otomobil, minibüs ve kamyonet sahipleri, zorunlu araç muayenesi için 1130,40 TL ödeyecek. Vatandaşlar araç muayene ücretleri tepki gösterirken zam sonrası yine aynı öneri gündeme geldi; Servis hizmeti veren kurumlar yetkilendirilerek muayene işlemleri yapsın...

VATANDAŞLAR MUAYENE ÜCRETLERİNE TEPKİLİ

Yeni fiyatların duyurulmasıyla beraber TÜVTÜRK araç muayene ücretleri tekrar tartışma konusu oldu. Kamuoyunda sadece 10-15 dakika süren ve herhangi bir tamir işleminin de yapılmadığı muayene için alınan 1,130 TL oldukça yüksek bulunuyor.

"BAKIM YAPILIRKEN ONAY VERİLSİN"

Tepkilerle beraber araç muayene ücretleriyle ilgili uzun yıllardır konuşulan çözüm önerisi de yine gündeme getirildi. 

Tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getiren vatandaşlar düzenli olarak yıllık araç bakımları zaten yaptırdıklarını dile getirirken, araç muayene yetkisinin egzoz muayenesi gibi servis hizmeti veren kurumlara verilebileceği ve bakım sonrası muayene belgesinin alınabileceği önerisinde bulunurken; Uzmanlar da araç muayene sektörünün rekabete açılmasıyla birlikte hem hizmet kalitesinin artması hem de fiyatların aşağı gelmesinin mümkün olabileceğini görüşünde.

 

 

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Murtaza 06.01.2023 09:12
    Yapılacak en mantıklı iş ticari araçlar 2 otomobillerde 3 yılda bir vize olsun. Ayrıca her kredi kartına da, araç muayene işlemi için yapılan ödemelere özel 12 ay taksit imkanı gelsin
  • Adalet 06.01.2023 00:11
    Maalesef istismara açık öneri.. kaldı ki tek yetkili olacağı için firma bu kadar ihale bedeli yatırıp bu işe girdi. İşini de gayet iyi yapıyor. Bir sonraki ihalede tek firma yerine 5 firmaya verilebilir ve rekabet unsuru sağlanmaya gayret edilir.
  • camcı 02.01.2023 15:08
    Haber çok doğru yere parmak basıyor yetkin kişilere belge verilsin bu belgeyle hizmet versin