Mersin’de Akdeniz Belediyesi meclis üyesi HDP’li Özgür Çağlar, yeni yıl ile ilgili dilek ve temennilerini iletirken, PKK/KCK’ya darbe üstüne darbe vurulan askeri operasyonları kastederek, “Askeri operasyonların olmadığı bir yıl dliyorum” dedi. HDP’li Çağlar’ın bu küstahça çıkışına başta Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak olmak üzere Cumhur İttifakı üyeleri tepki gösterdi. HDP’li Nuriye Arslan da Çağlar’a destek verirken, CHP’li üyeler ise sessiz kalmayı tercih etti.

BAŞKAN GÜLTAK: DAHA ÖNCE DE ŞEHİT İSMİNE KARŞI GELDİNİZ

Sabah'tan Bekir Coşkun'un haberine göre yeni yil ile ilgili dilek temennilerin iletildiği bölümde söz alan HDP'li üye Özgür Çağlar, "Askeri operasyonların olmadığı bir yıl dliyorum" deyince araya AK Partili üye Aysel Mavioğlu Öner girdi ve "Devletin yaptığı operasyonlara siz burada tepki gösteremezsiniz" dedi.

HDP'li Nuriye Arslan'ın ise Özgür Çağlar'a destek verdiği görüldü. Akdeniz Belediyesi'nin 2023 yılı ilk meclis oturumununda HDP'li meclis üyesi Özgür Çağlar, küstah söylemiyle meclisi gerdi.

Başkan Mustafa Gültak ise, "Sizi bu şekilde bu mecliste konuşturmam. Siz daha önce de bu mecliste şehit isminin bir parka verilmesine karşı geldiniz. Askeri operasyon derken neyi kastettiğinizi biliyoruz. Sözlerinizi geri alın" dedi.

BAŞKAN GÜLTAK, "DAHA ÖNCE DE ŞEHİT İSMİNE KARŞI GELDİNİZ"

Yeni yil ile ilgili dilek temennilerin iletildiği bölümde söz alan HDP'li üye Özgür Çağlar, "Askeri operasyonların olmadığı bir yıl diliyorum" deyince araya AK Partili üye Aysel Mavioğlu Öner girdi ve "Devletin yaptığı operasyonlara siz burada tepki gösteremezsiniz" dedi.

Başkan Mustafa Gültak ise, "Sizi bu şekilde bu mecliste konuşturmam. Siz daha önce de bu mecliste şehit isminin bir parka verilmesine karşı geldiniz. Askeri operasyon derken neyi kastettiğinizi biliyoruz. Sözlerinizi geri alın" dedi.

CHP'Lİ ÜYELER SESSİZ

HDP'li meclis üyesi Nuriye Arslan da Özgür Çağlar'a destek verirken, diğer AK Parti ve MHP'li üyeler de tepki gisterdi. CHP'li üyelerin ise sessiz kalması dikkat çekti.

Yorumlar 116 Yorum Var
  • Eyüp 05.01.2023 08:05
    Yaşa başkanım, kahrolsun bölücüler..
  • Murat 04.01.2023 12:36
    terörist bu alçak, apaçık terörist, dağda askere silah çekenle asla farkı yok, sadece organize terör yapılanması farklı
  • Murat 04.01.2023 12:32
    ruhundaki habaset ve kirlilik, melanet ve kötülük yüzlerine yansıyan bu melunları n genetiğini iyi tahlil etmek gerek. Bu ülkenin askeri polisi sivil veya resmi güçlerine savaş açmış düşman piyonlarına destek vermeye hiç kimse cüret edememeli.
  • ADANALI ALİ 04.01.2023 09:09
    konuşmaya bak..birikime bak.. tipe bak......hikaye...
  • misafir 04.01.2023 08:59
    chp hdp aynı kafadan ikisi de aynı fabrikanın başka bir versiyon ürünü
Daha fazla yorum görüntüle