Bayraktar SİHA'larını geliştiren Selçuk Bayraktar, katıldığı bir programda 'Yurt dışına satılan SİHA'lar bir gün Türkiye'ye karşı kullanılabilir mi?' sorusuna dikkat çeken bir cevap verdi. 

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, TV100’de yayınlanan Candaş Tolga Işık'ın sunduğu "Az Önce Konuştum" programına konuk oldu. Programda Bayraktar, tüm Türkiye'nin merak ettiği bir soruyu cevapladı. 

'YAZILIMA TEKNOLOJİYİ GELİŞTİRENLER HÜKMEDİYOR'

Selçuk Bayraktar, Candaş Tolga Işık'ın yönelttiği 'Yurt dışına sattığınız SİHA'lar bir gün Türkiye'ye karşı kullanılabilme ihtimali taşıyor mu?' sorusunu cevapladı.
Selçuk Bayraktar soruya verdiği cevapta “Elbette yurt dışına SİHA sattığınız ülkelerle yakın ilişkiler içerisindesiniz ve böyle beklentileriniz olmuyor. Ve elbette bunlar yüksek teknoloji cihazları ve yüksek teknoloji cihazlarını ileri seviye yazılımlarla donatılıyor ve o yazılıma da o teknolojiyi geliştirenler hükmediyor. Ama Türkiye’nin SİHA sattığı ülkelerle zaten stratejik ittifakı var demektir.” ifadelerini kullandı.

Selçuk Bayraktar hackerlara karşı alınan tedbirler hakkında ise “Elbette bilgi güvenliği ile alakalı bizim özel tedbirlerimiz var. Artık bu devirde biliyorsunuz devletler de hackleniyor. Tüm bunlara karşı özel tedbirler alıyoruz ve bu bir yarış aynı zamanda.” dedi.

Yorumlar 91 Yorum Var
  • Ahmet 05.01.2023 19:14
    Kenan zengin kızıl elmanın tüm jet uçaklarında olduğu gibi iniş takımları katlanıyor. Ama ilk uçuşlar da iniş takımları katlanmadan kısa uçuşlar yapılır.
  • Osmanlı 05.01.2023 10:54
    İnşallah başta İran olmak üzere Müslüman ülkelere karşı kullanılmaz.
  • Kenan ZENGİN 05.01.2023 10:30
    bilmediğim için soruyorum. BAYRAKTAR KIZILELMA tüm uçuş boyunca iniş takımları (tekerlekler) dışarıda mı kalıyor, diğer uçaklar gibi kalkıştan hemen sonra kapanıyor mu?
  • ömer 05.01.2023 10:25
    anlayın yani abd nin sattığı ürünler abd dönmez
  • MELİK 05.01.2023 09:28
    helal olsun kardeşim medarı iftiharımızsın Rabbim yolunuzu açık etsin Erdoğanla beraber uzun yıllar başımızdan eksişk etmesin sizi inşallahh...
Daha fazla yorum görüntüle